V.l.n.r.: Tom, Lisanne, Patrick en Ans
V.l.n.r.: Tom, Lisanne, Patrick en Ans Foto: Wil Feijen

Kernteam Son en Breugel samen sterker presenteert programma en lanceert website

Algemeen Son en Breugel samen sterker

Son en Breugel - Son en Breugel samen sterker heeft dinsdag 9 november in De Bongerd de eerste algemene informatieavond voor teamcaptains, ‘helden’, vrijwilligers en andere belangstellenden gehouden. Nadat het KWF eerder dit jaar besloot om te stoppen met de SamenLoop voor Hoop was het kernteam al bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe SamenLoop voor Hoop in 2022 in Son en Breugel. Nadat het nieuws was verwerkt, vond het kernteam dat het idee achter de loop, stilstaan bij en aandacht geven aan de ziekte kanker, moest doorgaan. In Nederland zijn drie gemeenten die na het stoppen van de SamenLoop voor Hoop een doorstart hebben aangedurfd, en Son en Breugel is er daar één van.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Op de informatieavond lichtte voorzitter Patrick Wijns met een presentatie het voorlopige programma van 11 en 12 juni 2022 toe. Er werd een inhoudelijk nieuw evenement met een andere naam, maar met dezelfde gedachte, gepresenteerd. Patrick: “Nu we niet meer onder de vlag van het KWF werken, hebben we natuurlijk meer vrijheden als het gaat om de uitvoering.” Ook de locatie die al eerder bekend werd gemaakt, is bijzonder: de vijver aan de Europalaan, met het water als middelpunt en daaromheen de wandelestafette met de andere activiteiten. De loop heeft nog steeds een hoofdrol, maar de organisatie wil er graag nieuwe onderdelen aan toevoegen. Daarbij denken zij bijvoorbeeld aan hardlopen op een loopband en fietsen op een spinningfiets, maar dan op een podium. “Want”, zo benadrukt Patrick, “sport verbroedert, en het gevoel van saamhorigheid en verbondenheid vinden we, naast het inzamelen van geld, ook heel belangrijk.”

‘De Helden’
Samenhorigheid en verbondenheid komen volgens de organisatie een aantal keren terug bij activiteiten die in het weekend van 11 en 12 juni plaatsvinden. Zo wordt er een gezamenlijke lunch geserveerd en zullen een lichtspektakel en muziek daaraan bijdragen. Naast het verbinden blijft natuurlijk de ziekte kanker de reden voor het evenement. Daarom krijgen de (ex-)kankerpatiënten, ‘de helden’, een centrale rol in het uitgebreide programma. Naast een VIP-ontvangst zullen zij op zaterdagavond de saamhorigheid van Son en Breugel ervaren. “Dorpsgenoten die in gevecht zijn met kanker worden zaterdag thuis opgehaald en ’s avonds staan deze ‘helden’, en zij die de strijd helaas hebben verloren, letterlijk in het licht. Op zondag sluiten de ‘helden’ samen met de deelnemers de estafetteloop af. Het evenement wordt op zondagmiddag afgesloten met een Stronger Live-concert met een keur aan lokale artiesten”, aldus het kernteam. Tijdens de presentatie bleek dat het programma nog niet helemaal is ingevuld, en dat blijkt bewust te zijn gedaan. “Wij roepen inwoners van Son en Breugel juist op om eventueel ook invulling te geven aan het evenement”, laat de voorzitter de aanwezigen weten.

Teamkleding
Naast een toelichting op het programma lanceerde de organisatie de speciale teamkleding en de nieuwe website www.sbsamensterker.nl. Op deze website kunnen deelnemers (ook zonder team) zich aanmelden en kan de kleding besteld worden. Verder kun je op de website een team aanmaken, waar andere inwoners zich weer bij kunnen aansluiten. Mocht je niet met een team kunnen inschrijven, dan is dat geen probleem; deze mensen worden verzameld in een bijzondere groep, zodat zij met elkaar toch weer een team vormen. Ook vrijwilligers en ‘helden’ kunnen zich op de website aanmelden. Een van de aanwezigen tijdens de informatieavond vertelde dat zij in 2016 als ‘eregast’ (ex-kankerpatiënt) aanwezig was tijdens de SamenLoop voor Hoop en dat dit heel veel voor haar heeft betekend. Het heeft haar kracht geven en daarom riep zij de ‘helden’ van nu op om zich alvast aan te melden. “Het was voor mij een lichtpuntje in die zware tijd”, liet zij tijdens de avond weten.

Sub-activiteiten
Sjon van Kemenade is verantwoordelijk voor de sponsoring binnen de organisatie en roept met klem op niet bij de ondernemers sponsorgeld en goederen te gaan vragen; beter is om dit door middel van ‘sub-activiteiten’ op te halen. Op de website staan alvast 99 voorbeelden, die vrij gebruikt mogen worden. John: “Misschien hebben jullie zelf wel een beter idee of wil je een voorstel combineren met een ander. Zo heb je zomaar weer een nieuwe sub-activiteit.”

Overhandiging geldbedrag
Dat deze sub-activiteiten heel succesvol kunnen zijn, bleek wel toen Ans van der Zanden de organisatie een bedrag van 604,15 euro overhandigde, dat zij opgehaald heeft met de verkoop van gelukspoppetjes en vogelkastjes op de Breugelse rommelmarkt. De gelukspoppetjes (3 euro) en vogelkastjes (9 euro) zijn overigens nog steeds te koop bij Ans, via a.zanden@awzz.nl. Bovendien overhandigden Tom van Rijssel en Lisanne van Osch een bedrag van 13.052,88 euro aan Son en Breugel samen sterker. Het geld werd afgelopen februari tijdens een carnavaleske avond opgehaald, die Hendig Zat organiseerde voor de zieke Lisanne. Van dit bedrag zijn ze nu nog steeds onder de indruk.

Nieuwe activiteiten
Nieuwe sponsoractiviteiten werden ook aangekondigd op de informatieavond. Op 24 april 2022 organiseren wielertoerclub De Zwaan, TwentyTwo Personal Training, loopgroep De Springbokken en Rob van Engelen een sportactiviteit voor jong en oud. Op 30 mei vindt in La Sonnerie in samenwerking met Club Cuisine La Sonnerie een sponsordiner voor de ‘helden’ plaats. Meer informatie hierover kunt u binnenkort lezen op de website van Son en Breugel samen sterker. En op 26 november, tijdens het gratis dorpsconcert van Pro Honore et Virtute in het Vestzaktheater, kunnen aanwezigen een vrijwillige donatie doen voor Son en Breugel samen sterker.

Aanmelden
Aanmelden voor Son en Breugel samen sterker of het inwinnen van informatie kan via www.sbsamensterker.nl of stuur een e-mail naar info@sbsamensterker.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding