Stan geeft uitleg aan de kinderen (archieffoto)
Stan geeft uitleg aan de kinderen (archieffoto) Foto: ©Sportstuif

Sportstuif voor sportieve naschoolse kinderopvang in Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Sinds september dit jaar heeft Son en Breugel er een hele bijzondere naschoolse kinderopvang bij. Sportstuif biedt namelijk sportieve naschoolse kinderopvang aan op het HTC-hockeyterrein en in het clubhuis van deze vereniging.

Redacteur: Adrie Neervoort

Bij Sportstuif Son en Breugel zijn de sympathieke Stan van de Vondervoort en zijn collega Sanne van Liempt de pedagogische professionals die graag sportief bezig zijn met de kinderen. Beweging is belangrijk voor ieder kind en op het HTC-terrein is het voor de kinderen bijna onmogelijk om niet te willen bewegen, want het terrein nodigt uit om te spelen en te rennen, en Stan en Sanne bepalen dan ook graag samen met de kinderen op welke manier dit gaat gebeuren.

Maar een rustmoment is ook belangrijk, en daarvoor biedt het clubhuis alles wat nodig is, van kleuren, lezen, knippen, plakken tot even lekker rusten, het kan allemaal. Op dit moment is er plaats voor maximaal 50 kinderen per dag, daarbij is er één geschoolde begeleider per 7 kinderen aanwezig.

De kinderen worden na schooltijd opgehaald bij hun school en veilig naar het sportcomplex gebracht. Uiterlijk 18.30 uur worden de kinderen weer opgehaald door hun ouders of verzorger. Tot die tijd zijn ze veelal sportief bezig geweest. Door naschoolse opvang en sport samen te voegen, komen de kinderen op een leuke manier in aanraking met sport, spel en bewegen, en hebben zij de mogelijkheid om zich na school heerlijk uit te leven. Door deze vorm van kinderopvang wordt het kind op een professionele manier begeleid en kan het in een veilige omgeving sportief en ontspannen bezig zijn.

Meer informatie over Sportstuif vind je op www.sportstuif.nl/son of op Facebook, maar bellen kan natuurlijk ook: 06-19319126.