Sanne met haar boek 'De Rouwbrief'
Sanne met haar boek 'De Rouwbrief' Foto: ©Sanne

Redacteur DeMooiSonenBreugelKrant schrijft verrassende thriller

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Hoewel Sanne (40) normaal gesproken medische artikelen voor DeMooiSonenBreugelKrant schrijft, is ze ook van andere markten thuis. Deze week debuteert ze als Sanne Ter Zee met haar thriller ‘De Rouwbrief’.

Het idee om een boek te schrijven ontstond enige jaren geleden toen Sanne post kreeg van het Heerbeeck College, waar ze in het verleden haar havodiploma behaalde. Sanne: “Op de middelbare school schreef ik schriften vol spannende verhalen. Een leraar had mijn oude schriften in een kast gevonden en naar me opgestuurd. Toen ik de verhalen las, verbaasde ik me hoe vlot en spannend ik als tiener schreef. Op dat moment begon het weer te kriebelen en besloot ik een thriller te schrijven.”

Bezige bij 
Makkelijker gezegd dan gedaan, want Sanne was druk met haar drie kinderen en een baan in een ziekenhuis. Maar waar een wil is, is een weg. “De afgelopen jaren volgde ik schrijfcursussen en deed ik schrijfervaring op als redacteur bij deze krant en een medisch tijdschrift. Daarnaast schreef ik iedere vrije minuut aan mijn boek, vaak tot in de late uurtjes”, aldus Sanne.

De Rouwbrief
De thriller speelt zich af in Heeze, waar een jonge weduwe een bos bloemen van een anonieme afzender ontvangt. Wanneer er meer cadeaus volgen en de politie ontdekt dat ze vanuit haar tuin is bespioneerd, gaat ze samen met haar zoon Robbert op onderzoek uit. Maar als Robbert onverwachts een gewetenloze moordenaar op het spoor komt, is hij zijn leven niet meer zeker…

Proeflezer
Sandra Timmermans (36) uit Son en Breugel heeft het boek al gelezen. Sandra: “De Rouwbrief is heel spannend en verrassend geschreven. Het verhaal bleef me boeien en ik greep ieder vrij moment aan om te lezen. Een echte aanrader!”

In de winkel
Het boek kan vanaf nu al besteld worden, ook bij De Traverse aan de Nieuwstraat in Son en Breugel. Vanaf 23 november ligt het boek in de winkels. Een gesigneerd exemplaar is verkrijgbaar via www.sanneterzee.nl.