Een negatieve coronatest (archieffoto)
Een negatieve coronatest (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

Lukt het jou om een afspraak te maken om je te laten testen?

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel - Heb je klachten die passen bij corona? Blijf dan thuis en laat je testen; deze oproep wordt dagelijks op radio en tv uitgezonden namens de overheid. Maar wat als je klachten hebt en je kunt nergens terecht om je te laten testen. Online is geen testlocatie te vinden en telefonisch kom je er niet tussen. 

Op dit moment is het op veel plekken in Nederland, dus ook in Eindhoven en omgeving, bijna niet mogelijk om een afspraak te maken voor een coronatest bij de GGD. De GGD GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) laat weten dat duizenden medewerkers dagelijks er alles aan doen om alle testaanvragen in te plannen en uit te voeren en zij vraagt begrip van de mensen voor de lange wachttijden. 

Maar heb jij begrip? De oproep is toch ‘bij klachten laten testen’. Wat vind jij er dan van dat je niet terecht kan op een testlocatie om je te laten testen? Voor een verhaal in DeMooiSonenBreugelKrant is de redactie op zoek naar dorpsgenoten die hier mee te maken hebben gehad. Heb jij hier ervaring mee? Laat het de redactie van DeMooiSonenBreugelKrant weten en er wordt zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen.