Martijn met scorende diagonaalaanval
Martijn met scorende diagonaalaanval Foto: Volleybalclub Pieter Brueghel

VC Pieter Brueghel heren 1 pakt punt met perspectief

Algemeen sport

Son en Breugel - Het eerste team van VC Pieter Brueghel toog woensdag 17 november licht gehavend naar Veldhoven om het op te nemen tegen Nuvoc 1. Met een aantal ex-Nuvoc spelers in de gelederen, meest recent de overstap van Rik naar het Son en Breugelse equipe, trad heren 1 aan tegen één van de beste teams in de competitie. Dat lieten ze direct blijken in de eerste set. 

Hoewel heren 1 tot halverwege de set aardig kon bijbenen, kwam het team enkele goede aanvallen en services van de tegenstander niet te boven. De pass en afwerking aan Son en Breugelse kant waren te slordig. In de tweede set herpakte heren 1 zich door een aantal zeer degelijke aanvallen. Het eerste balcontact van Enrique in twee jaar was direct een snoeiharde aanval. Rik stond zijn mannetje op buiten met ‘powerhouse’ volleybal en de weergaloze diagonaal-aanvallen van Martijn gaven het team de vleugels om maximaal te gaan. Alleen ging Nuvoc net iets maximaler, hetgeen resulteerde in nipt verlies voor de heren uit Son en Breugel. 

De derde set kwamen de passes al een stuk beter en ging de algehele foutenlast omlaag. Gelukkig was spelverdeler Bas dusdanig in vorm dat een foute pass in alle hoeken van het veld werd opgedoken, en vaak nog werd verwerkt tot uitstekende set-up. Jasper was weergaloos in de passing op de harde services van de tegenstander. Ondanks alle inspanningen ging ook die set maar net verloren. De laatste set leek het team meer op elkaar ingespeeld en pakte een meer dan verdiend punt met uitstekend volleybal. De tegenstander uitte de frustratie regelmatig tegen de scheids. Dat bracht VC Pieter Brueghel 1 niet uit balans. Integendeel, ze gingen niet in op de provocaties en speelden steeds beter. Goede servicereeksen van onder andere Kariem droegen bij aan setwinst. Het spelbeeld biedt zeker voldoende aanknopingspunten voor de return, zeker als PJ, Sebas en Niels weer terugkeren van blessures dan wel zakenreizen. 

!
Afbeelding
Politiek 23 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 23 november
Afbeelding
Human Interest 27 nov, 08:45 Son en Breugel samen sterker: hoe staat het er nu voor?
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 17:09 De vogeltjes in de volière van Berkenstaete hebben zorg nodig!
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 14:00 Prijsuitreiking Wereldwinkel Son en Breugel
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 11:00 Buren toveren groenstrook om tot waar paradijs
Afbeelding
Algemeen 26 nov, 08:09 Open dag Boerderij Breugel voor nieuwe vrijwilligers