Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Dorpsgenoten verrast met serenade door De Drie Vraagtekens

Algemeen Muziek

Benjo Plandsoen, Carel Sarton, Franklin van den Tillaart, Maikel van Hak, Ronald Boot en Ted Swinkels vormen samen De Drie Vraagtekens. Muziek en gezelligheid staat bij hen hoog in het vaandel en daar willen zij graag dorpsgenoten van mee laten profiteren. 

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De afgelopen twee weken stond in deze krant de oproep ‘Wie verdient een serenade’ van De Drie Vraagtekens en daar is door een aantal dorpsgenoten op gereageerd; veel aanvragen werden ingestuurd voor iemand anders, een enkeling deed dat voor zichzelf.

Op zondag 21 november trokken deze muzikanten door Son en Breugel en hebben 11 serenades gegeven aan dorpsgenoten die dit verdiend hebben. De Drie Vraagtekens speelden voor Gerard Swinkels, Jan Hannessen, Kees van der Woude, de ouders en broer van Diana Coppelmans, Diny Martens, Ina en Albert van Diest, Wendy Bekkers, Angelien van de Wetering, Caspar Eras, de familie Van Happen-Royackers en het gezin van Michiel de Nooijer. 

Een aantal serenades werden thuis aan de voordeur of in de achtertuin gegeven, andere werden op locatie gehouden. De ontvangers van de muzikale noten waren allemaal aangenaam verrast en soms zelfs ontroerd dat De Drie Vraagtekens speciaal voor hen kwamen optreden. Benjo: “We hebben uit alle inzendingen ook een aantal dorpsgenoten uitgezocht die niet alle dagen in het zonnetje gezet worden.” De aanmeldingen liepen erg uiteen: van 45 jaar vriendschap vieren tot het eren van de dirigent van een koor, maar ook als cadeau voor een zestigjarig huwelijk en een hart onder de riem steken van naaste familieleden, en van een ode aan een muzikale vriend tot een twaalfjarig jubileum op een werkplek, van verhuizing van een bedrijf tot het verbinden van buurtbewoners. En ook om er eens bij stil te staan dat de dagelijkse beslommeringen niet de overhand moeten krijgen, maar dat je moet genieten van elk beetje geluk, hoe klein of groot dit ook is. 

De Drie Vraagtekens speelden en zongen bij de dorpsgenoten verschillende liedjes, en ‘Hier heur ik thuis’ van Gerard Maasakkers en ‘Tulpen uit Amsterdam’ van Herman Emmink ontbraken zeker niet in hun repertoire. Verder werden er verzoeknummers aangevraagd, die uit volle borst werden meegezongen door degene die de serenade ontvingen, maar ook door aanwezige de familieleden, vrienden en buurtgenoten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Ger en Nelleke Wagemakers en Ina en Albert van Diest krijgen een serenade van De Drie Vraagtekens