Thomas (r) overhandigt de cheque aan de Veteranen Cees (l) en Hedwig (m)
Thomas (r) overhandigt de cheque aan de Veteranen Cees (l) en Hedwig (m) Foto: Wil Feijen

Cees en Hedwig nemen cheque in ontvangst voor Veteranen Son en Breugel

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Thomas van Herpen van Gall & Gall in Son en Breugel heeft een cheque ter waarde van 320 euro overhandigd aan Cees en Hedwig van de Veteranen Son en Breugel. Al jaren ondersteunt Thomas deze groep veteranen op een ludieke manier.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

De Veteranen Son en Breugel krijgen geen subsidie van de gemeente Son en Breugel omdat ze geen vereniging of stichting zijn, en daarom zijn zij dolblij met deze financiële ondersteuning. De donatie komt dit jaar uit de verkoop van flessen ‘bevrijdingsbier’, die door Thomas verkocht worden. Het bier is tot stand gekomen door een samenwerking met brouwerij Engelbertus uit Son en Breugel en brouwerij Strijder uit Best, die dit speciaal hebben gebrouwen voor de herdenking van de bevrijding. In totaal werden er 320 flessen verkocht, waarvan dus € 1,- per fles naar de Veteranen Son en Breugel is gegaan. Er is nog een beperkte voorraad beschikbaar bij Gall & Gall van dit bijzonder donker biertje.

Bloemenkransen en bezoek museum
Het geld dat de Veteranen Son en Breugel ontvangen, wordt besteed aan onder andere het jaarlijkse bezoek aan een museum, maar ook aan bloemenkransen die zij neerleggen bij de 4-meiherdenking en de bevrijdingsherdenking. Ze vinden het heel belangrijk dat er aandacht uit blijft gaan naar de Tweede Wereldoorlog. Die mag niet vergeten worden, en het is belangrijk dat de jeugd hierbij betrokken wordt. Zo hebben ze afgelopen jaar tijdens de herdenking een aantal jeugdgemeenteraadsleden meegenomen naar belangrijke locaties in het dorp tijdens de oorlog, en verteld waarom deze zo belangrijk waren. Maar ook organiseren zij fietstochten voor mensen die interesse hebben in de oorlogsgeschiedenis van Son en Breugel. Deze tochten gaan langs diverse plekken waar bepaalde gebeurtenissen hebben plaatsgevonden tijdens de oorlog.