Olaf en Wendy op de nieuwe locatie in Nijnsel
Olaf en Wendy op de nieuwe locatie in Nijnsel Foto: Wil Feijen

Wens Reclame is verhuisd

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Wendy Bekkers en Olaf Pigmans van Wens Reclame hebben een pittige tijd achter de rug. Vanwege alle maatregelen moest een groot deel van hun klanten tijdelijk de deuren sluiten waardoor er voor Wens ook minder werk was. Toch besloten ze een volgende stap te zetten: een verhuizing van centrum Son naar industrieterrein Nijnsel.

Het duo gaat het centrum van Son wel missen. Geen terrasje bij De Zwaan of even naar de bakker lopen tijdens de lunchpauze. Ze zullen voortaan zelf hun boterhammetjes mee moeten nemen naar de Handelsweg 11 in Nijnsel. Dit pand past beter bij de ontwikkeling van hun bedrijf dat voornamelijk voor de zakelijke markt werkt. Het pand aan de Dommelstraat had veel achterstallig onderhoud en vochtproblemen zijn funest als je met grafische machines en papier werkt. Het laden en lossen werd ook een steeds groter probleem. Een verhuizing naar een industrieterrein bleek een logische stap. Geen groot pand, maar een tiny studio. Klein maar fijn en alles past er in. Zo kunnen Wendy en Olaf alvast een beetje oefenen. Olaf zou namelijk wel in een tiny house willen wonen, maar dit lijkt Wendy vreselijk. Een tiny studio is een goed compromis wat ook past bij deze onzekere tijd. 

De naamsverandering van ‘Wens Reclame’ naar ‘Wens maakt het’ maakt duidelijk dat Wendy en Olaf veel meer doen dan alleen maar bezig zijn met reclame. ‘Wens maakt het’ staat voor het totaalplaatje. Lokale ondernemers als Bergmans Jeanshouse, Da Vivente en Cooijmans Optiek maken gebruik van alle diensten van ‘Wens maakt het’. Van concept, ontwerp tot uitvoering. 

Wens is geen onbekende in de horecawereld. Wendy: “Met onze machines kunnen we maatwerk leveren.” Dat maatwerk zit hem er voornamelijk in dat er snel geleverd kan worden in (bijna) alle gewenste formaten. Buiten de restaurants in Son en Breugel levert Wens door het hele land bedrukt vetdichtpapier wat geschikt is om onder andere amuses op te leggen. Dit wordt ook aan sterrenrestaurants als De Lindehof **, Wollerich* en Wiesen* geleverd. Olaf: “Wat ons papier speciaal maakt, is de biologische én voedselveilige inkt die gebruikt wordt bij het drukken.”

Dagelijks wordt er rouwdrukwerk geleverd aan uitvaartondernemers. Ook hier telt dat ‘Wens maakt het’ samenwerkt met lokale bedrijven zoals Leonie van den Tillaart. Wendy en Olaf krijgen graag de vrije hand om er een persoonlijke kaart van te maken. 

Hun werk is afwisselend. Zo staan ze op de steigers bij BouwQ op Ekkersrijt om de gevel te beletteren en zitten ze een dag later met een advocatenkantoor om tafel om een nieuwe huisstijl te bespreken. Het nieuwe pand is opgedeeld in een inspiratiekamer, een creatielab en een bijzonder ideeënkamertje. De afstand - maar 5 kilometer - hoeft geen probleem te zijn, want de nieuwe bestelbus levert alle bestellingen gratis in Son en Breugel.