De versierde en gevulde schoenendozen die ingeleverd zijn
De versierde en gevulde schoenendozen die ingeleverd zijn Foto: Wilma van Dommelen

Schoenendoosactie levert dit jaar 170 gevulde op

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Enkele weken geleden bent u, onder andere met een artikel in deze krant, geattendeerd op de jaarlijkse schoenendoosactie voor Global Aid Network (GAIN). De oproep was werd gedaan om een schoenendoos te versieren en te vullen met artikelen waar een kind in een ontwikkelingsland echt iets aan heeft. Die dozen werden ingezameld, gecontroleerd en waar nodig aangevuld.

Kinderen van de basisscholen De Stokland, De Harlekijn, de Sonnewijzer en de Sint-Antonius van Paduaschool uit Nijnsel gingen aan de slag en ook veel anderen reageerden op het artikel. Behalve dat veel prachtig versierde en goed gevulde dozen werden bezorgd, leverde bijvoorbeeld Boudewijns Schoenen voldoende lege schoenendozen en gaf de PLUS supermarkt artikelen om de dozen mee aan te vullen.

Een geldelijke bijdrage mocht de organisatie ontvangen van Stichting Kruiswerk, basisschool Sint-Antonius van Padua en verschillende andere ondernemers en particulieren die de actie wilden ondersteunen en waarmee onder andere de verzendkosten konden worden betaald. Zonder al deze hulp had men niet zo’n mooi resultaat kunnen neerzetten en was het niet gelukt de actie financieel goed af te ronden.

In totaal werden er dit jaar 170 gevulde schoenendozen aangeleverd, ruim 30 meer dan vorig jaar. Deze week worden de dozen aangeleverd bij GAIN die zorgt voor verzending naar ontwikkelingslanden en vluchtelingenkampen waar dan weer veel kinderen in de komende decembermaand blij kunnen worden gemaakt.

Wilma van Dommelen die de actie heeft gecoördineerd wil iedereen, die op welke manier dan ook aan de actie heeft bijgedragen, hartelijk bedanken en ze hoopt volgend jaar weer op zoveel medewerking te kunnen rekenen.