Bestuursleden van Stichting Welzijn Zonhove reiken een zoet presentje uit aan bewoners van Zonhove
Bestuursleden van Stichting Welzijn Zonhove reiken een zoet presentje uit aan bewoners van Zonhove Foto: Henk Wargers

Geen feest rond afscheid d’n Tref op Zonhove

Algemeen Zorg

Son en Breugel - Wat een extra teleurstelling voor de bewoners van Zonhove. Nadat enkele maanden geleden weer de nodige versoepelingen konden worden aangekondigd, moesten deze een paar weken geleden weer voor een deel worden teruggedraaid in verband met de zoveelste coronagolf. En dat terwijl er zondag 21 november een ‘sloopfeest’, georganiseerd door Stichting Welzijn Zonhove in samenwerking met de afdeling Recreatie, op de planning stond.

Aangezien Zonhove aan het begin staat van een nieuwbouw van alle woningen en andere gebouwen, moet ook het ontmoetingscentrum d’n Tref tijdelijk hiervoor wijken. Dit betekent dat voor het einde van het jaar het gebouw helemaal leeg wordt gehaald en gesloopt. Het gebouw is jarenlang een centrum van allerlei activiteiten geweest, uiteenlopend van een uitvaartdienst tot een bruisende carnavalsviering. Ook vele clubjes maakten graag gebruik van de ruimte en het was een echte ontmoetingsplek voor bewoners van Zonhove en hun aanverwanten.

Reden te meer om op een mooie manier afscheid te nemen van d’n Tref. Er zou een band optreden en voor een drankje en hapje was gezorgd. Tevens zou de aankleding ook in de stijl van slopen zijn geweest. Maar helaas, het mocht niet zo zijn, wat overigens wel te begrijpen is gezien de lastige situatie waar we allemaal in zitten. Om het leed een klein beetje te verzachten hebben enkele bestuursleden van Stichting Welzijn Zonhove zondag 21 november bij de groepen een kleine attentie in de vorm van een snoepzak rondgebracht. Uiteraard op afstand en met de nodige bescherming.

Wilt u weten wat Stichting Welzijn Zonhove allemaal nog meer doet, kijk dan op www.stichtingwelzijnzonhove.nl.