Eline en Hans
Eline en Hans Foto: Wil Feijen

Achter de voordeur bij... Eline en Hans

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Hans (32) en Eline (25) zijn op 18 december van dit jaar tien jaar bij elkaar en dat vieren ze door op die dag te trouwen. Hans heeft Eline in Barcelona, op de laatste dag van hun reis, ten huwelijk gevraagd; eerder deed zich het juiste moment niet voor.

Redacteur: Ellen van der Vleuten
Fotograaf: Wil Feijen

Ze gingen samen een paar dagen naar Barcelona. Hans: “Ik wilde een romantisch plekje vinden voor het aanzoek en toen ik iets had gevonden, reageerde Eline hierop door te zeggen dat ze het daar eng vond.” Daarna deed zich nog een mogelijkheid voor op een mooie plek, maar daar waren te veel mensen, en het volgende moment mopperde Eline dat ze al ver had gelopen. Daarna deed zich nog een mogelijkheid voor in een kroegje, maar het huwelijksaanzoek bleef nog even uit. “Nee, dat was niet de juiste plek, het was daar zo aftands dat ik het toch niets vond. Uiteindelijk heb ik haar gevraagd op de laatste avond bij een pittoresk kerkje. De ring heeft de hele reis in mijn broekzak gezeten”, lacht de aanstaande bruidegom.

Opleiding
Hans is in het dagelijks leven manager IT en Eline is verpleegkundige. “Ik ben begonnen op het vwo, maar ik ben in het laatste jaar gestopt”, zegt ze terwijl ze even een traantje wegpinkt. “Het raakt me, omdat het een goede keuze is geweest. Ik moest van mezelf presteren en legde de lat veel te hoog”, vervolgt ze. Daarna is Eline met de opleiding mbo verpleegkunde begonnen, en daar zat ze helemaal op haar plek: “Ik vond het interessant en het ging me goed af. Nu ben ik aan het afstuderen voor hbo verpleegkunde.” Het motto van Eline is dan ook: ‘Doe niet wat anderen van je verwachten, maar waar jij gelukkig van wordt.’

G-team SBC
Behalve de liefde voor elkaar en voor hun werk heeft Eline nog een andere liefde: “Ik train het G-team bij voetbalvereniging SBC, samen met mijn vader. Destijds kregen we de vraag van SBC om dit te doen, en samen zijn we in het diepe gesprongen. Inmiddels bestaat het team uit 26 spelers en 8 trainers. Iedere zaterdag spelen we een wedstrijd met degenen die dat willen en we trainen op vrijdagavond. Dit is echt superleuk!”

Ontmoeting
Bij het voetballen hebben ze elkaar ook leren kennen. Hans was voetbaltrainer van Eline. “We zijn eerst stiekem gaan afspreken, vooral omdat ik twijfels had omdat ik haar trainer was. Iedere keer zeiden we tegen elkaar ‘het mag niets worden’, maar toch trek je naar elkaar toe”, blikt Hans terug op hun kennismaking. Hans woont nu vier jaar in Son en Breugel. Het was voor hem wel even wennen omdat het er heel erg rustig was in vergelijking met Eindhoven, waar hij eerst woonde. “De mensen zijn hier veel socialer. Als ik bijvoorbeeld een supermarkt binnenloop, dan zegt iemand goedemorgen terwijl ik in eerste instantie denk ‘maar ik ken jou toch niet’”, aldus Hans.

Dromen voor later
Beiden hebben toekomstdromen. Eline: “Als ik niet naar geld hoefde te kijken dan zou ik een boerderijtje met dieren willen hebben, en een zorgboerderij, met zeker een koe erbij, want ik ben gek op koeien!” Hans droomt ervan om een paar jaar in het buitenland te werken. “Als ik ooit de mogelijkheid krijg, dan zou ik dat geweldig vinden. Een andere omgeving, een andere cultuur en een andere taal”, aldus Hans. Ze willen beiden meegaan in de droom van de ander, maar het allerbelangrijkste blijft echter de liefde voor elkaar, de liefde voor hun familie, voor hun hond Nola, hun werk en voor alle andere bezigheden die ze hebben naast het werk.

Hans en Eline kijken uit naar 18 december, want dan zullen zij hun liefde met een huwelijk bezegelen.