V.l.n.r.: Lieke, Date, Marieke, Ellen en Yvonne (Karin, Maud, Diny, Suzanne en Birgit ontbreken op de foto)
V.l.n.r.: Lieke, Date, Marieke, Ellen en Yvonne (Karin, Maud, Diny, Suzanne en Birgit ontbreken op de foto) Foto: Wil Feijen

Nieuw in Son en Breugel: pop-upwinkel in de Dommelstraat

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Het pand op nummer 2 aan de Dommelstraat heeft niet lang leeggestaan nadat Wens Reclame het pand verlaten had. Op 2 december openen Ellen, Karin, Marieke, Yvonne, Maud, Diny, Suzanne, Birgit, Date en Lieke een pop-upwinkel waar zij cadeaus, kerstartikelen, kinderkleding, sieraden, eigengemaakte zeepjes en eigengemaakte kaarten en kerstdecoratie gaan verkopen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Initiatiefneemster Ellen hoorde dat het pand leeg zou komen en heeft de andere dames gevraagd of zij het leuk vonden om samen met haar een pop-upwinkel op te zetten. Ellen: “Per 1 december komt het pand leeg en vanaf 2 december gaan wij open. December is toch de maand bij uitstek om cadeautjes voor elkaar te kopen. Zo is het idee ontstaan om iets te gaan ondernemen en heb ik de anderen gevraagd.” De dames hebben een band met elkaar die varieert van zus, dochter, vriendin tot collega. Ook de leeftijd varieert: de dames zijn tussen de 17 en 62 jaar.

Voor ieder wat wils
Ellen verkoopt zelf kerst- en decoratieartikelen en zelfgemaakte items zoals beschilderde oesters en kransen met droogbloemen. Het leek haar leuker om een uitgebreider assortiment aan te bieden. “De andere dames reageerden heel erg positief op mijn voorstel om een tijdelijke shop in Son en Breugel te openen. Doordat we allemaal onze eigen artikelen aanbieden, is er voor ieder wat wils in onze shop. Het is een soort kruisbestuiving, onze producten vullen elkaar goed aan. Om ons te onderscheiden bedrukken we onze artikelen met namen en/of teksten, waardoor het artikel een gepersonaliseerd cadeau wordt”, aldus Ellen. De dames willen vooral een gezellige en een leuke tijd met elkaar hebben. Wellicht is dit idee wel het begin van een stap in de toekomst: een blijvende cadeauwinkel in het centrum.

Openingstijden
De tijdelijke winkel aan de Dommelstraat 2 is de komende maand op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open. “Wij hopen dat, met alle maatregelen vanwege het coronavirus, het toch mogelijk is om 2 december de deuren te openen voor onze dorpsgenoten. We houden ons in ieder geval aan de geldende maatregelen van het RIVM”, sluit Ellen af.