Floor (l) en Bibi (r) willen graag een G-team bij De Corridor opzetten
Floor (l) en Bibi (r) willen graag een G-team bij De Corridor opzetten Foto: ©Marion Swinkels

De Corridor richt G-team op

Algemeen sport

Son en Breugel - In sporthal De Landing onderbreken Bibi Wilken en Floor Schoonen hun training. Ze trainen de dames van de A-jeugd van korfbalvereniging De Corridor met veel enthousiasme. Ze maken graag even tijd om hun nieuwe plan te delen.

Geschreven door: Marion Swinkels

Bibi: “Het plan ontstond gaandeweg het begeleiden van de jeugdteams. We merkten dat een speelster met een verstandelijke beperking het spelniveau, de regels en de snelheid van het spelletje niet meer aankan. Het verschil met medespeelsters is te groot. Hoewel ze volledig geaccepteerd wordt binnen het team, zou een team met een aangepast spel haar beter passen.”

Opstarten
“In Son zijn al sportgelegenheden voor mensen met een beperking; in Breugel nog niet. Ook zijn voor deze doelgroep geen balsporten met de handen. Reden dus om nu zelf een team op te starten”, vult Floor aan. De beide dames spelen zelf in het tweede team van de selectie, ze geven training en zitten in de Technische Commissie. Floor die als verpleegkundige werkt, vindt het contact met de meiden in haar jeugdteam heel leuk. Voor het derde jaar is ze ‘meegegroeid’ van de C naar de A. “Je krijgt dan echt samen een band”, aldus Floor. Bibi die voor haar stage vanuit social work nu bij ‘veilig thuis’ werkt, ervaart ook dat het werken met jongeren haar erg aanspreekt. Om nu samen een nieuw team op te starten zien de meiden helemaal zitten. “Bovendien is het zo’n leuke sport én vereniging. Er is veel gezelligheid en plezier, daar willen we graag nog meer mensen van laten genieten”, aldus de twee enthousiaste trainers.

Vanaf 9 jaar
Het G-team gaat in april op het sportveld aan de Van Gentlaan in Breugel op zaterdagochtend trainen. Er zijn dan veel teams actief, waardoor een grote betrokkenheid gecreëerd kan worden. Bibi: “Jongens en meisjes vanaf 9 jaar met een beperking zijn welkom. Korfbal is de insteek, maar het belangrijkste is het speelplezier, het team, het lekker bewegen, het sociale aspect of het treffen van lotgenoten; een clubgevoel beleven! En dat kan ook gelden voor de ouders langs de lijn”, aldus Bibi.

Niveau
Floor geeft aan dat iedereen welkom is. Het niveau wordt aangepast aan de complexiteit. Grotere korven, lagere palen, spelenderwijs, duidelijke en gestructureerde uitleg en belangrijk is dat de leden succeservaringen op kunnen doen.

Aanmelden
De Corridor is op zoek naar een trainer die affiniteit heeft met de doelgroep. Iemand die kinderen kan enthousiasmeren en motiveren om samen spelenderwijs te bewegen. “De ‘korfbal-skills’, komen later wel,” lachen de meiden. En natuurlijk kunnen kinderen die interesse hebben in het G-team zich aanmelden. Klik hier om een berichtje te sturen naar De Corridor en dan hoor je snel iets van Bibi of Floor. Ook geïnteresseerde trainers mogen naar dit adres mailen.