Stichting Harapan draagt bij aan een nieuw personenbusje voor rehabilitatiecentrum Hidup Baru
Stichting Harapan draagt bij aan een nieuw personenbusje voor rehabilitatiecentrum Hidup Baru Foto: ©Stichting Harapan

Personenbusje voor centrum Hidup Baru West-Timor

Algemeen Algemeen

Son en Breugel / Best - Stichting Harapan ontving onlangs van het rehabilitatiecentrum Hidup Baru op West-Timor een verzoek om bij te dragen in de kosten van een nieuw personenbusje, deze was dringend aan vervanging toe.

De auto was in zeer slechte staat en meerdere keren gerepareerd, vooral veel problemen aan de motor en het stuur. Met snelheden boven 60 km/uur begon de auto behoorlijk hevig te schudden. De wegen zijn op West-Timor heel slecht en de kampongs waar sommige kinderen van het centrum vandaan komen dikwijls moeilijk bereikbaar. Het in- en uitstappen in de auto gaf vooral voor de oudere gehandicapten veel problemen.

Een grotere auto was ook nodig om meerdere (gehandicapte) kinderen naar diverse noodzakelijk activiteiten en het ziekenhuis te brengen. In overleg en met goedkeuring van de fondsen die hadden bijgedragen in het project Groentekassen, dat bij nader inzien niet doorging, werd besloten het door Harapan ontvangen bedrag van 8.000 euro te bestemmen als bijdrage in de kosten van de nieuwe bus.