Een eerder gehouden OLAT-winterwandeltocht (archieffoto)
Een eerder gehouden OLAT-winterwandeltocht (archieffoto) Foto: ©OLAT

Laatste OLAT-wandeltocht in 2021

Algemeen

Son en Breugel / regio - De laatste winterserietocht van het jaar 2021 van OLAT wordt op zondag 12 december gehouden. De start is vanuit een voor OLAT zeer bekend startadres: De Vriendschap in Boskant, gelegen aan de weg Sint-Oedenrode – Best. De wandeling van deze dag leidt de deelnemers in noordwestelijke richting: er wordt door De Scheeken gelopen om in het mooie dorp Liempde uit te komen en het historische buurtschapje Kasteren. Het laatste gedeelte gaat over de boomkwekerijen van Berk terug naar Boskant.

Startlocatie is De Vriendschap, Pastoor Teurlingsstraat 30, Boskant. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. Door de verscherpte coronaregels hanteert de organisatie aangepaste starttijden en een aangepaste sluitingstijd. Het heeft de voorkeur dat je gebruik maakt van voor-inschrijving, waardoor je helemaal niet binnen in de horeca hoeft te komen zodat je gelijk op pad kunt. Aan de voor-inschrijvers sturen de organisatie op 11 december de tracks toe en in deze coronatijd ook de routebeschrijving. De route wordt uitgepijld.

De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 11.00 uur ook starten op de 10 of 15 km. Men moet om 16.15 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Deelnemers worden gevraagd om de geldende coronamaatregelen in acht te nemen.

Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl/home of stuur voor meer informatie een e-mail naar dagtochten@olat.nl.