Basisscholen De Krommen Hoek / De Regenboog
Basisscholen De Krommen Hoek / De Regenboog Foto: ©De Krommen Hoek

Sinterklaasfeest op de basisscholen

Algemeen School Sinterklaas

Son en Breugel - Sinterklaas heeft donderdag 2 en vrijdag 3 december een bezoek gebracht aan de basisscholen in Son en Breugel. Iedere school had een eigen programma voor de Sint en zijn Pieten in elkaar gezet, tot groot genoegen van de Goedheiligman. Nu hij inmiddels al weer terug is naar Spanje, rest alleen nog de leuke herinnering en de foto’s aan het sinterklaasfeest.

De Regenboog en De Krommen Hoek
Sinterklaas bracht vrijdag 3 december een bezoek aan de Van Gentlaan 4; daar wonen de Krommen Hoek en De Regenboog sinds de zomervakantie namelijk onder één dak. Zijn komst was echt een feest. Voor de kinderen van de beide scholen en van de kinderen van het peuterwerk van Korein. Op veilige afstand verzamelden alle kinderen zich per groep (cohort) voor een ontmoeting met de goedheiligman. Er werd gezongen, gedanst en gelachen. Wat weet de Sint toch altijd veel van de kinderen. Ook de klasgenoten die thuis in quarantaine waren, konden meekijken en met Sinterklaas kletsen. Er was zelfs verbinding met het ziekenhuis voor de grootste pechvogel. Verder kwamen de gezelschapsspelletjes op tafel, werd er een escaperoom gespeeld en werd er geknutseld. In de groepen 6, 7 en 8 waren prachtige surprises voor elkaar gemaakt. De een nog mooier dan de andere. Ook hier deden klasgenoten die thuis moesten zijn, gewoon mee. Hun surprises werden op tijd thuis afgeleverd. Moe maar voldaan trokken de beide teams vrijdagmiddag de deur van de school achter zich dicht. Sinterklaas is altijd een drukke tijd, maar wat was het een feestje. Op naar kerst.

Basisschool De Harlekijn
Op donderdag 3 december heeft Sinterklaas een bezoek gebracht aan basisschool De Harlekijn. Helemaal alleen, zonder pieten, kwam de Sint naar de school gewandeld. Hij werd hartverwarmend ontvangen door de kinderen en leerkrachten van de groepen 1 tot en met 5. Even later kwamen er gelukkig nog twee hulppieten bij: conciërge Piet Frans en Juf Piet Claudia. De directeur had ook dit jaar van Sinterklaas de vraag gekregen of zij hulppieten kon regelen. Dat was ook nu weer goed gelukt. Sinterklaas heeft met zijn hulppieten een fijne ochtend gehad met alle kinderen. Eenmaal op De Harlekijn, begon Sint met een bezoek aan de peuters van de dagopvang. Daarna zijn de kinderen van groep 1 tot en met 5 met hun klas bij Sinterklaas op bezoek geweest. De kinderen hebben een gezellig gesprek gehad met Sinterklaas en ze hebben mooie optredens aan hem laten zien. Wat was Sinterklaas onder de indruk van al die talentvolle kinderen! Aan het einde van het bezoek kregen de kinderen een prachtige surprise, gemaakt door de knutselpieten, met een cadeautje erin. Met dit cadeautje, wat lekkers en een grote glimlach gingen de kinderen aan het eind van de dag naar huis. De kinderen van de groepen 6 tot en met 8 hebben in de ochtend surprise gedaan in de klas. Ook de leerkrachten deden dit jaar allemaal mee. Wat hebben de kinderen weer hun best gedaan! Ze hebben elkaar verrast met een fantastische creatie en een leuk cadeautje. Wat een gezelligheid was er te zien en te horen in alle groepen.

De Stokland
Sint heeft samen met twee pieten basisschool De Stokland bezocht. Alle groepen zijn één voor één bij de Sint in de speelzaal op bezoek geweest. Op het podium kon de Sint mooi van een afstandje alle leuke optredens van de verschillende groepen zien. Er werd gezongen, er werd rondgereden op stokpaardjes, er waren dansjes ingestudeerd en sommige groepen hadden zelfs met muziekinstrumenten een optreden voor de Sint gehouden. Een leerling uit groep 5 zelfs met haar gitaar! Daarnaast hadden de juffen en de meesters allerlei leuke activiteiten in de klas georganiseerd. Van bingo’s tot speurtochten, maar ook even relaxen tussendoor, terwijl de meest mooie tekeningen gemaakt werden. Ook de surprises in de bovenbouw zijn goed verlopen. De leerlingen die thuis zaten, konden via de computer toch meedoen en het was zo geregeld dat ook zij de surprises thuis hadden. Wat fijn dat in deze bijzondere tijd toch het Sintfeest voor deze kinderen door kon gaan.

De Bloktempel
Op De Bloktempel hebben de leerlingen en docenten een fijne Sinterklaasviering gehad. Gelukkig reden Sinterklaas en de Pieten de school niet voorbij. De leerlingen zijn allemaal buiten op zwaaivisite geweest. In de school was het ook groot feest de surprises, het snoepgoed en de cadeautjes maakten de dag compleet.

Directeur Lidwien Storimans naast Sinterklaas op het schoolplein
De Sint geniet van het optreden door leerlingen van De Stokland
Afbeelding
De Krommen Hoek / De Regenboog
De Krommen Hoek / De Regenboog
De Krommen Hoek / De Regenboog