Noortje (l) heeft een bloemetje aangevraagd voor haar moeder Gerrie (r)
Noortje (l) heeft een bloemetje aangevraagd voor haar moeder Gerrie (r) Foto: Wil Feijen

Bloem zoekt vaas

Algemeen

Gerrie Sanders lachte vrolijk, maar was een beetje overrompeld, toen ze een bloemetje aangeboden kreeg van DeMooiSonenBreugelkrant voor de rubriek ‘Bloem zoekt vaas’.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Haar dochter Noortje Verhoeven-Sanders heeft het bloemetje voor haar moeder aangevraagd. “Mijn moeder lijdt de hele dag aan chronische pijnen in haar hele lichaam. Ze kan heel moeilijk bewegen, vooral in de winter, dan heeft ze nog meer last”, vertelt Noortje. Ondanks deze pijnen staat Gerrie iedere dag voor anderen klaar.

Vrijwilligster
Gerrie werkt al zeventien jaar als vrijwilligster op Berkenstaete. “Ik vind het leuk om naar de verhalen van deze mensen te luisteren, en een keer een arm om hun schouder te leggen en een praatje te maken”, aldus Gerrie. Ze ziet hoe fijn de bewoners het vinden en daar krijgt ze weer heel veel positieve energie van. Dat Gerrie haar hart op de goede plaats heeft zitten is zeker: “In juli 2021 ontving ik mijn eerste AOW-uitkering en daarvan heb ik meteen speelgoed gekocht voor de kinderen van Zonhove, maar ook voor kinderen van wie de ouders financieel minder bedeeld zijn. Het is dan zo leuk om die blije gezichtjes te zien, daar geniet ik echt van.”

Kinderfietsje
Ook speelgoed waar haar kleinkinderen niet meer mee spelen, geeft Gerrie altijd aan andere kinderen, die er zeker blij mee zullen zijn. “Laatst hadden we een kinderfietsje aan de straat gezet met een prijskaartje erop van tien euro. Ik zag door het raam dat een klein meisje er al drie keer langs was gelopen. Ik heb de prijs eraf gehaald en het fietsje aan haar gegeven”, zegt ze met een zeer tevreden blik in haar ogen.

Breien voor straatproject
Maar ze doet meer voor anderen: zo haakt en breit ze kindertruien, mutsen en poppetjes voor een straatproject in Peru. Ze kent een arts uit Nuenen die daar drie maanden per jaar vrijwillig gaat werken; die neemt de gebreide kleren mee en deelt ze uit aan kinderen op straat. Gerrie: “Daar wordt een filmpje van gemaakt en als ze terug in Nederland is, dan nodigt zij mij en de andere vrouwen die kleren hebben gehaakt en gebreid uit om bij haar thuis dat filmpje te bekijken. Wij krijgen op deze manier te zien waar de kleertjes naartoe gaan en hoe blij die kinderen er mee zijn.”

“Ik blijf zo lang mogelijk bezig, om niet achter de geraniums te eindigen”, sluit ze lachend af.

Volgende lege vaas
Ken jij ook iemand die een mooie bos bloemen verdient? Mail dan naar: redactie@demooisonenbreugelkrant.nl en vertel waarom diegene volgens jou de volgende is die een lege vaas mag vullen.

‘Bloem zoekt vaas’ wordt mogelijk gemaakt door Bloemsierkunst Le Soleil, Markt 5, Son en Breugel.

Yannick Vrielink en Harm van Koppen winnen de 59e editie van de ELE Rally
Sport 17 uur geleden Yannick Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Thema:'Fotografeer kunst in Son en Breugel'
Algemeen 18 uur geleden Fotoclub Son en Breugel bestaat een jaar
Archieffoto Lazy Sonnie: Ted Swinkels & Maikel van Hak
Algemeen 20 uur geleden Big Chief & The Greasy Spoons tweede band op Lazy Sonnie Festival
Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
112 Berichten 25 mei, 19:44 Wateroverlast Wilhelminalaan in Son en Breugel
Prachtige doorkomst van Gerard de Rooy en Tom Colsoul in de Subaru S5 WRC
Sport 25 mei, 17:38 Eerste avond in de ELE Rally bracht verrassingen
Bouke Scholten
Algemeen 25 mei, 17:00 Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade pakt groots uit in nieuw seizoen