Een van de verlichte kerstbomen op het rolstoelpad
Een van de verlichte kerstbomen op het rolstoelpad Foto: Wil Feijen

Het mysterie van de verlichte kerstbomen langs rolstoelpad

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - In 2017 werd het rolstoelpad in Son en Breugel geopend. Dit pad is tot stand gekomen in samenwerking met het IVN, Staatsbosbeheer, Zonhove en het Chronisch zieken en Gehandicapten Platform Son en Breugel. Het is een mooi natuurgebied, voorzien van mooi geïllustreerde informatieborden. Het pad voert (mede) langs enkele oude eiken; op een bepaald punt gaat het pad netjes in een boog om een oude boom heen, en dat maakt het pad eigenlijk nog mooier.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Het pad is niet eenvoudig te vinden; het ligt halfweg het fietspad van de Houtense brug naar de Bestseweg. Maar eenmaal gevonden kom je terecht in misschien een van de mooiste stukjes bosgebied van Son en Breugel. Het pad is rolstoelvriendelijk en misschien juist daarom ook heel goed te bewandelen.

Verlichte kerstbomen
Op dit moment maken vele met lichtjes versierde kerstbomen het rolstoelpad nog mooier dan het normaal al is. Her en der, op onverwachte plaatsen, staan er in het bosgebied kerstbomen voorzien van lampjes. De herkomst van het project met de kerstbomen, waarvan de lichtjes om 16.30 uur aangaan en rond de klok van 22.30 uur weer doven, is onbekend. Maar wat een leuk cadeau aan de bevolking van Son en Breugel in deze donkere tijden.

Op avontuur
De kerstbomen creëren rondom het pad als de avond valt een mysterieuze sfeer. Wat ze zeker ook doen is iedereen een reden geven om vroeg in de avond het bosgebied te bezoeken. Dus trek je wandelschoenen aan en ga alleen of met je hele gezin op avontuur in een tijdelijk zeer bijzonder stukje bos in Son en Breugel. De route is ook bij het begin van het rolstoelpad aangegeven en heeft ook al een naam: ‘Songlow’.

Plattegrond route SonGlow