Zaterdag 11 december werd prins Menno onthuld, door de lockdown wordt het een ander carnavalsjaar dan hij gehoopt had
Zaterdag 11 december werd prins Menno onthuld, door de lockdown wordt het een ander carnavalsjaar dan hij gehoopt had Foto: Wil Feijen

Harde lockdown heeft ook gevolgen voor carnaval in Krutjesgat

Algemeen Carnaval

Son en Breugel - Een week geleden, op zaterdag 11 december, werd prins Menno onthuld tijdens de online prinsenwissel en waren commissies achter de schermen al bezig met activiteiten die bij het carnaval horen. Op dat moment zag het er nog goed uit, om binnen de toen geldende maatregelen, carnaval te vieren zoals ze dat bij De Krutjesrapers gewend zijn. Maar tijdens de onthulling was nog niet bekend, wat nu wel bekend is; een harde lockdown van 19 december tot en met 14 januari 2022, waardoor het bestuur van De Krutjesrapers heeft besloten om, net als in 2021, ook in 2022 geen carnavalsevenementen te organiseren. Er wordt naar verwachting geen tent op het Kerkplein neergezet en ook is de verwachting er dat er geen optocht wordt gehouden.

Redacteur: Emmy Grit

Er zitten tussen 14 januari en de eerste zittingsavond die op 11 januari wordt gehouden slechts vier weken. In de ogen van de carnavalsvereniging zou er een mirakel plaats moeten vinden als er in dat tijdbestek versoepelingen komen die evenementen zoals zij die kennen weer mogelijk maken. 

Jasper van Zuuren, voorzitter van De Krutjesrapers, laat in een verklaring weten dat zij op dit moment enorm teleurgesteld zijn, maar geeft ook aan dat de vereniging er volop begrip voor op kan brengen in het kader van de gezondheid. Jasper: “Carnaval is bij uitstek het feest waar veel onderlinge contacten zijn, waar geen anderhalve meter afstand gehouden zal worden en waar veel mensen bij aanwezig zijn. Een virus is dan als vanzelfsprekend een risico voor de veiligheid en gezondheid van ons allemaal.”

Toch laat de vereniging zich niet uit het veld slaan en gaat kijken wat er kleinschalig wél kan om carnaval in Krutjesgat in leven te laten blijven. “Het kan niet zo zijn dat carnaval aan een jonge generatie voorbijgaat, omdat het twee jaar op rij niet gevierd kan worden zoals we dat graag doen en goed kunnen. Wij laten van ons horen binnenkort, maar moeten op dit moment berusten in de situatie”, aldus de voorzitter.

Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 23 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen