Barry (r) neemt de cheque in ontvangst van Annelies, Erica en Jet (v.l.n.r.)
Barry (r) neemt de cheque in ontvangst van Annelies, Erica en Jet (v.l.n.r.) Foto: Wil Feijen

’t Winkeltje overhandigt cheques aan twee goede doelen

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Annelies, Erica en Jet zijn drie enthousiaste vrijwilligers die regelmatig in ’t Winkeltje aan de Sint-Genovevastraat vertoeven; zij verkopen daar ‘tweede kans kleding’, tweedehands kleding voor dames. Deze kleding krijgt ’t Winkeltje vooral door donaties, en alles wordt op maat en seizoen gesorteerd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Annelies: “De ingeleverde kleding moet van goede kwaliteit zijn en schoon ingeleverd worden. Die kleding bieden wij aan voor een zacht prijsje en is dus betaalbaar voor iedereen.” De afgelopen jaren hebben ze een vaste klantenkring opgebouwd, en met sommigen hebben ze een bijzondere band.

Goede doelen
De insteek van de vrijwilligsters is dat de opbrengst van de kledingverkoop ten goede komt aan een goed doel. “De afgelopen twee jaar is ’t Winkeltje door de coronamaatregelen afwisselend open en dicht geweest. Toch hebben we onze opbrengst de afgelopen tijd zien stijgen, waardoor wij aan twee goede doelen ieder een bedrag van 500 euro kunnen schenken: Stichting Leergeld en WensAmbulance Brabant”, zegt Annelies mede namens de andere vrijwilligsters trots.

Vijfhonderd euro
Stichting Leergeld is door de vrijwilligsters uitgekozen omdat ze een goed doel wilden ondersteunen waarbij kinderen betrokken zijn. “Deze stichting ondersteunt op allerlei manieren buitenschoolse activiteiten voor kinderen uit gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen”, aldus Annelies. Maar ook WensAmbulance Brabant kon een cheque tegemoet zien. WensAmbulance Brabant zorgt ervoor dat iemand in zijn of haar laatste levensfase een gekoesterde wens vervuld krijgt. “Namens ’t Winkeltje hebben wij woensdag 15 december aan WensAmbulance Brabant een cheque van 500 euro overhandigd”, aldus Annelies. Stichting Leergeld heeft de donatie inmiddels op een andere manier ontvangen.

WensAmbulance

Namens WensAmbulance Brabant nam Barry van Brakel de cheque in ontvangst; hij was zeer aangenaam verrast en heeft toegezegd dat het geld goed besteed gaat worden, en hij dankt de vrijwilligers van ’t Winkeltje voor hun mooie bijdrage. Annelies, Erica en Jet hopen dat ze het komend jaar weer een goede omzet kunnen draaien, zodat ze eind volgend jaar weer een mooie donatie kunnen doen aan één of meerdere goede doelen.

Informatie
De vrijwilligers nodigen dorpsgenoten uit om eens binnen te lopen bij ’t Winkeltje. De openingstijden zijn iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en vanaf januari 2022 elke laatste zaterdag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur. ’t Winkeltje kunt u vinden aan de Sint-Genovevastraat 33 in Son en Breugel. Online is ’t Winkeltje te vinden op Facebook en Instagram; zoek dan op ‘twinkeltje tweede kans kleding’. De socials worden bijgehouden door vrijwilligster Liz Vecco.

V.l.n.r.: Erica, Annelies en Jet