Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Kerstattentie voor dorpsgenoten namens de gemeente

Algemeen Kerst

Son en Breugel - Opnieuw gaat dit jaar de traditionele oliebollenparty niet door die gemeente Son en Breugel al enkele jaren op 31 december voor haar inwoners organiseert. Vorig jaar ging het college van B&W, samen met de leden van de jeugdgemeenteraad, naar de inwoners toe, die door anderen waren aangemeld, om hen te verrassen met een zak oliebollen. Dit jaar werd gekozen voor een kerstattentie waarvoor inwoners dorpsgenoten konden voordragen. 

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Ruim vijftig dorpsgenoten waren dit jaar bij de gemeente voorgedragen en zij werden woensdag 22 december verrast met een smakelijke kerstattentie. Niet alleen inwoners werden dit jaar aangemeld, ook horeca-ondernemers werden door dorpsgenoten aangemeld. Veel inwoners gaven aan dat de horeca-ondernemer een steuntje in de rug verdiende in deze periode. Wethouder Boersma en jeugdgemeenteraadsleden Luuk en Epke bezochten een aantal ondernemers en overhandigden het pakketje. Helaas waren niet alle ondernemers in hun zaak aanwezig, waardoor ze woensdag niet allemaal het presentje overhandigd kregen.

De horeca-ondernemers die het pakketje in ontvangst namen waren zichtbaar onder de indruk dat dorpsgenoten juist hen hadden aangemeld en waren erg blij met de attentie die door de gemeente mogelijk was gemaakt. Woorden als ‘hartstikke leuk’, ‘heel attent’, ‘mooie geste’ en ‘wordt erg gewaardeerd’ werden uitgesproken nadat wethouder Boersma had uitgelegd waarom juist zij een kerstattentie aangeboden kregen die door de twee jongens werd overhandigd. 

Wethouder Jos de Bruin bezocht in de ochtend al de basisscholen, buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf in Son en Breugel. “De scholen hebben weer een bijzonder jaar achter de rug en wij vonden dat ze deze attentie verdienen”, aldus de wethouder. Ook waren er presentjes voor de huisartsen in Son en Breugel. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding