archieffoto
archieffoto Foto: Wil Feijen

Politiek Podium: Inwoners hebben niets te vertellen!

Algemeen Politiek Podium

Son en Breugel - Dorpsbelang heeft donderdagavond 23 december samen met Voor U! en de VVD opnieuw geprobeerd het werk van Bosgroep Zuid even stil te leggen zodat er tijd komt om, voor de start begin 2022 van de werkzaamheden in de Sonse Bergen, met de bezorgde inwoners in gesprek te gaan over wat zij graag willen met de bossen.

En opnieuw zei de coalitie bestaande uit PvdA/GroenLinks, CDA, D66 en DorpsVisie: kappen maar die bomen, doorgaan met het ingezette beleid. Er is genoeg geluisterd naar onze inwoners. We luisteren niet naar de oppositiepartijen; wij (de coalitie) weten het beter! Tot overmaat van ramp had coalitiepartij PvdA/GroenLinks nog een ‘leuke’ uitsmijter: Opgemerkt werd dat bij eerste petitie ‘Behoud de kostbare waarden van bomen en bossen in Son en Breugel’ er meer inwoners de petitie ondertekenden dan bij de tweede petitie ‘Geef de Sonse Bergen natuur een stem’. Dus waar hebben jullie (VVD, Voor U! en Dorpsbelang) het over? De inwoners beginnen het nu te snappen.

En wat blijkt? De partij (PvdA/GL) die beweert zich aan de feiten te houden zit er helemaal naast. Bij het aanbieden van de eerste petitie hebben 511 eigen inwoners getekend en bij de tweede petitie 537 eigen inwoners! De bewering dat -na uitleg - de inwoners het nu wel snappen en dat de coalitie er goed aan doet de bomen te kappen, lijkt helemaal onwaar. Zó ver staat deze coalitie nu af van de inwoners. Want als wij met de inwoners praten, horen we ze zeggen: “Ach deze coalitie verandert toch niet van mening, luistert toch niet, doet alleen haar eigen zin!” Vandaar de enorme afstand die in Son en Breugel ontstaan is tussen de inwoners en de coalitie. Droevig om dit zo te constateren. Het wordt tijd dat de coalitie niet praat over vermoedens maar over feiten. Het zou haar sieren om de inwoners over de gang van zaken hun excuses aan te bieden.

Fractie Dorpsbelang Son en Breugel

Afbeelding
Algemeen 8 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 12 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen