PMD-zakken die opgehangen werden maar niet opgehaald
PMD-zakken die opgehangen werden maar niet opgehaald Foto: MooiSonenBreugel

Eerste week PMD-inzameling niet geheel vlekkeloos van start

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Vanaf 1 januari wordt het afval opgehaald door afvalverwerker Blink. De gemeente Son en Breugel heeft dit de afgelopen weken bekendgemaakt aan haar inwoners. Rond 15 december is huis aan huis een envelop bezorgd met alle gegevens over de gewijzigde inzameling door Blink en bovendien heeft de gemeente een deurhanger laten maken met alle benodigde gegevens. Tijdens de eerste week verliep de inzameling van PMD toch nog niet helemaal vlekkeloos.

Redacteur: Emmy Grit

In december is door de gemeente aangekondigd dat de ophaaldag van PMD-zakken in het centrum grotendeels gewijzigd zou worden van maandag naar dinsdag, omdat inwoners en winkeliers in het centrum hierom gevraagd hadden. De wijziging is doorgevoerd om te voorkomen dat winkeliers hun PMD op zaterdag na de winkelsluiting al voor de maandag buiten neerzetten. Omdat niet het gehele centrum gewijzigd is, zoals ook uit de app van Blink blijkt, moesten een aantal bewoners van de Nieuwstraat de zakken volgens de app toch op maandag aanbieden. Nadat op maandag 3 januari de PMD-zakken ‘s avonds nog niet waren opgehaald, leidde dat tot verwarring bij een aantal inwoners: óf Blink is vergeten de zakken op te halen, óf Blink heeft de afvalkalender verkeerd ingevuld. “Wij weten op dit moment nog niet of de zakken te laat zijn aangeboden, of dat de straat is vergeten, maar dit gaan wij nog wel onderzoeken. De PMD-zakken worden alsnog op dinsdag 4 januari opgehaald”, heeft een communicatiemedewerkster van Blink in een telefonische reactie laten weten. 

Ook blijkt de app van Blink nog niet helemaal up-to-date te zijn. Door het invoeren van verschillende postcodes en huisnummers is gebleken dat niet alle adressen in Son en Breugel zijn ingevoerd in de app. “Als blijkt dat er iets niet klopt in de app of in het afvalschema, dan worden inwoners verzocht om contact op te nemen met Blink, zodat men de kalender of route erop kan aanpassen”, liet de gemeente weten in een reactie.

Dat nog niet iedereen is gewend aan de nieuwe ophaaldag, blijkt wel uit het straatbeeld in Breugel: daar werden in een aantal straten zakken op dinsdag aangeboden. Voorheen werd het PMD op dinsdag opgehaald, maar vanaf 1 januari wordt dat op maandag gedaan. De zakken worden pas maandag 10 januari weer opgehaald. Wellicht kunnen de desbetreffende bewoners de zakken weer even naar binnen halen, voordat het zwerfafval gaat worden. 

Check voor de juiste ophaaldagen van GFT, restafval, PMD en papier de app van Blink of kijk op www.mijnblink.nl. 

Afbeelding
Algemeen 9 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 13 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen