Eline (l) en Rosallie (r) hopen beiden de finale te winnen
Eline (l) en Rosallie (r) hopen beiden de finale te winnen Foto: ©John Vermeeren

Eline en Rosalie in finale ‘Miss Teen of Noord-Brabant’

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De bijna zeventienjarige Eline van Beurden heeft zich twee jaar geleden aangemeld voor de wedstrijd ‘Miss Teen of Noord-Brabant’ en staat nu, met nog achttien andere meiden in de leeftijd van 15 tot 17 jaar, in de finale. In die finale strijdt zij onder anderen tegen de zeventienjarige Rosalie Ruiz, eveneens woonachtig in Son en Breugel. Van de 450 aanmeldingen zijn er 50 meiden in de leeftijd van 15 tot 17 jaar uitgenodigd voor de casting Miss Teen of Noord-Brabant en 50 meiden voor Miss Beauty (leeftijd van 18 tot 25 jaar, red.); van de laatstgenoemde categorie zijn 39 meiden doorgestroomd naar de finale.

Redacteur: Emmy Grit

Eline bekijkt van jongs af aan al filmpjes van vooral Amerikaanse missverkiezingen op YouTube, en Rosalie is als klein meisje al begonnen met modellenwerk. Eline: “Als ik die filmpjes bekeek, dacht ik vaak ‘dat wil ik ook’. Op een gegeven moment zag ik op social media een oproep voorbijkomen voor de Miss Teen of Noord-Brabant-verkiezing en heb ik mij meteen aangemeld. Ik was toen 15 jaar.” Rosalie zag de oproep op social media ook voorbijkomen en besloot op het laatste moment om zich nog in te schrijven. Slechts twee weken voor de casting-dag heeft ze haar foto’s ingestuurd, die bij de juryleden niet onopgemerkt bleven: een week later had ze de uitnodiging voor de casting-dag binnen.

Uiterlijk en innerlijk
Door de coronapandemie is de casting twee jaar uitgesteld, maar twee maanden geleden konden Eline en Rosalie zichzelf eindelijk aan de acht juryleden presenteren. “De casting-dag bestond uit verschillende rondes, waaronder een voorstel-, bikini- en een vragenronde waarbij de finalisten in het Engels vragen kregen die zij ook in die taal moesten antwoorden. Tijdens deze rondes liepen we op hakken van minimaal 10 centimeter”, aldus de twee finalisten. Behalve dat er aandacht is voor het uiterlijk wordt er tijdens de missverkiezing ook veel aandacht besteed aan het innerlijke. In de aanloop naar de finale kunnen de kandidaten zich inzetten voor het goede doel en deelnemen aan de december-challenge die in het teken staat van het bezorgen van een lach op gezichten van mensen. Voor ieder onderdeel krijgen de finalisten punten en daar is ook weer een prijs aan verbonden. Eline: “Het goede doel is de Linda Foundation. Dit is een stichting die cadeaubonnen aan ouders geeft die het niet zo breed hebben. Met deze bon kunnen ze een cadeau kopen voor een verjaardag of eventueel voor Sinterklaas. Degene die zich het meest inzet, wordt gekroond tot Miss Charity.” Eline en Rosalie hebben ieder inmiddels al een mooi bedrag opgehaald voor het goede doel, maar ze willen graag nog meer geld ophalen. Wil je Eline en/of Rosalie steunen, doneer dan hier een bijdrage voor Eline of hier voor Rosalie. 

Lach op het gezicht
De december-challenge hebben beiden op hun eigen manier ingevuld. Eline heeft koekjes gebakken voor mensen met een beperking en die gebracht naar Kado&Zo, een winkel waar mensen met een beperking als dagbesteding artikelen, zoals bijvoorbeeld kaarsen, maken en verkopen. Rosalie heeft haar opa en oma meegenomen voor een wandeling omdat haar oma door de reuma niet meer veel buiten kwam. Ze hebben inmiddels ook een ‘hair & make-up-challenge’ gehad, waarmee ze hun talent voor make-up en haar moesten laten zien. Verder moeten de finalisten regelmatig een post op social media zetten, waarbij zij bepaalde hashtags moeten gebruiken. Maar ze moeten ook proberen om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, waarmee zij ook weer punten kunnen scoren. “Alle punten in het voortraject worden opgeteld bij die uit de onderdelen van de finale”, legt Rosalie uit.

Inplannen
In de aanloop naar de finale zijn beiden dagelijks met de voorbereidingen voor Miss Teen of Noord-Brabant bezig, waardoor ze school, werk en andere activiteiten goed moeten inplannen. Eline is eerstejaars mbo-student Marketing en Evenementen op De Rooi Pannen in Eindhoven, en Rosalie studeert aan het Summacollege en is eerstejaars student Luchtvaart en Dienstverlening. De studentes geven aan dat het best pittig is om in deze periode alles te combineren, maar ze kijken wel reikhalzend uit naar de finale.

Trainingsdagen
De locatie van de finale is nog niet bekend, maar de datum wel: op zondag 13 maart wordt die gehouden, maar voordat het zover is, krijgen de finalisten eerst nog een aantal trainings- en oefendagen aangeboden. “Zo krijgen wij onder andere een social media challenge en staan er oefendagen op het programma met een catwalk challenge. Bovendien leren we hoe we ons het beste kunnen presenteren. Verder gaan wij nog kennismaken met WOD4LIFVE, de hoofdsponsor van de missverkiezing”, aldus Eline en Rosalie.

Stemmen
De winnaar van deze verkiezing gaat door naar de nationale finale, waarin twaalf finalisten strijden om een plaats in de intercontinentale Miss Teen-verkiezing. Ze hopen dat veel dorpsgenoten hun stem willen uitbrengen op hen. Stemmen kan door een sms à 1,10 euro te sturen naar 3010 met vermelding van ‘Poll NoordBrabant Eline’ of ‘Poll NoordBrabant Rosalie’. Op de foto dragen Rosalie en Eline beiden een jurk van Le Roman Avondkleding Eindhoven.

Afbeelding
Algemeen 10 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen 14 uur geleden Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen