Dione Nozza
Dione Nozza Foto: ©Dione Nozza

Schrijver Dione Nozza schrijft inspirerend boek vol zelfreflectie

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Nadat Dione Nozza in 2012 gestopt was met werken aan het Eckartcollege, keek hij met veel voldoening terug op deze periode in zijn leven. De vrijgekomen tijd vulde hij met nieuwe, uitdagende dingen, zoals onder andere het helpen van vluchtelingen, het ondersteunen van kinderen uit de jeugdgemeenteraad, samen met anderen een boek schrijven over de bewogen jaren zestig en zeventig in Son en Breugel, en zingen in het Sons Kamerkoor. In zijn beleving had hij alles wat hij zich maar kon wensen, maar toch voelde hij steeds meer onrust in zichzelf en had hij het gevoel niet echt gelukkig te zijn. Hij raakte in de knoop met zichzelf, en om op zoek te gaan naar antwoorden begon hij te schrijven; eerst losse stukjes over de bijzondere geschiedenis van zijn ouders, over zijn jeugdjaren, en toen over gebeurtenissen die in zijn latere leven plaatsvonden.

Redacteur: Emmy Grit

Door het schrijven kreeg Dione meer inzicht in zichzelf; wat hij daarbij dacht en voelde schreef hij op in een soort dagboek. Zo kwam hij uit bij een aantal gebeurtenissen die erg ingrijpend voor hem zijn geweest, maar hij had ook enkele wonderbaarlijke ervaringen. Het opschrijven van deze gebeurtenissen en ervaringen was de start van een spannende en hobbelige reis naar binnen.

Sterke en mooie kanten
Dione: “Mijn mooie kanten erkennen en accepteren was gemakkelijk, maar me bewust worden van mijn ‘lastige dingen’ bleek echt moeilijk. Het proces dat ik doorliep, bracht me meer en meer van hoofd naar hart en van controle naar loslaten en vertrouwen.” Openheid en kwetsbaarheid werden sterke kanten van Dione, en dat was best bijzonder voor hem. “Vroeger weerde ik iets vooral af als het niet in mijn denken paste. Volkomen onverwacht kwam de ommekeer van atheïsme naar spiritualiteit”, aldus de schrijver.

Zegen
De worsteling bleek uiteindelijk een zegen voor Dione, want de ‘lastige gasten’ bleken uitdagingen om als persoon te groeien; een groei die ook zijn vrouw en hen samen veel heeft gebracht, en nog steeds brengt. “Thuisgekomen in mezelf voel ik me nu een gelukkig mens”, zegt hij zeer tevreden.

Inspirerend
Dione: “Mijn proces, dat niet altijd gemakkelijk was maar zeker de moeite waard, is nu in boekvorm verschenen en heeft de titel ‘De weg naar mijn ontwaking’, met als ondertitel ‘Wakker met een glimlach’ gekregen.” Het is een verhaal geworden vol zelfreflectie, waarin je misschien als lezer iets van jezelf herkent of misschien iets tegenkomt dat jou aan het denken zet. “Ik zou het mooi vinden als mijn verhaal je daartoe inspireert”, sluit de schrijver af.

Informatie
Je kunt het boek bestellen bij boekhandel De Traverse of bij de webshop van Elikser Uitgeverij (geen verzendkosten). Contact opnemen met Dione kan via dionenozza@upcmail.nl.

Verloten
Namens Dione mag DeMooiSonenBreugelKrant een boek verloten. Wil je in aanmerkingen komen voor zijn boek, stuur dan een mail naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl onder vermelding van Dione Nozza.