Mireille met de ingelijste oorkonde met het Volkslied dat de Liederentafel heeft gecomponeerd voor haar vader bij zijn afscheid als burgemeester
Mireille met de ingelijste oorkonde met het Volkslied dat de Liederentafel heeft gecomponeerd voor haar vader bij zijn afscheid als burgemeester Foto: Wil Feijen

“Het gaat niet om mij, maar om de inwoners”

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Uit de mond van een politiek-boegbeeld klinkt bovenstaande uitspraak in de titel opvallend, toch typeert het prachtig de stijl en opvoeding van Mireille Bonnier, de kersverse CDA lijsttrekker in Son en Breugel.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Als dochter van oud-burgervader Jack Bonnier van Son en Breugel is politiek van jongs af aan onderdeel geweest van haar leven. Van 1982 tot 1991 zwaaide haar vader de scepter in deze gemeente en stond alom bekend als een bescheiden, maar warm bestuurder met een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Ieder mens is gelijk
“Als vierde telg uit een gezin van vijf is ons met de paplepel ingegeven dat ieder mens gelijk en belangrijk is. Verder was het de gewoonste zaak van de wereld dat je iets voor een ander deed en je daar niet per se iets voor terug hoefde te krijgen. Hoewel ik sinds kort met veel plezier en energie de lijsttrekker mag zijn van CDA Son en Breugel doe ik dat werk graag dienend. Net als mijn vader destijds, hoef ik daarbij niet per se op de voorgrond te staan en zie ik mezelf meer als een verbinder, zowel binnen de partij als erbuiten”, aldus de 52-jarige politica.

Druk sociaal leven
Naast haar jarenlange activiteiten voor het CDA, en nu dus als lokale aanvoerder binnen de partij, is Mireille overdag werkzaam als local process owner bij Signify (voormalige Philips Lighting). Deze combinatie in harmonie brengen met een partner en vier opgroeiende kinderen betekent dat ze al haar activiteiten goed moet plannen. Naast aandacht voor haar zeer dierbare familie blijft er ook nog tijd vrij voor een behoorlijk druk sociaal leven.

Juiste balans
Mireille vervolgt: “Het vinden van de juiste balans om al die ballen met plezier in de lucht te houden, is niet eenvoudig. Door af en toe tijd te nemen voor meditatie of yoga kan ik mijn gedachten even afschakelen. Dat helpt om mijn hoofd en hart samen te laten komen. Werkelijk iets mogen bijdragen aan het dorp waarvan ik zoveel houd, levert me gelukkig ook veel positieve energie op.”

Advies
Twee jaar geleden is Mireille met haar gezin binnen ‘t Harde Ven verhuisd naar een mooie woning. Het toeval wil dat ze die hebben kunnen kopen van Hans Gaillard, de huidige burgemeester van Son en Breugel. Het koopcontract werd getekend op de verjaardag van haar vader; de rol van deze inspirerende man, die precies 10 jaar geleden overleed, blijft met regelmaat terugkeren in haar dagelijkse leven. Zijn levenslessen sluiten ook verrassend vaak aan bij de pijlers waarop het CDA-gedachtengoed is gebaseerd. Mireille: “Het advies van pa wat me altijd is bijgebleven, luidt: ‘Lieve schat, luister goed naar links, luister goed naar rechts, en vorm daarna pas je definitieve mening’.”

Tussen de inwoners
“Met dank aan mijn voorganger Camille Limpens hebben we nu een goed en gezellig team waarmee we tussen de inwoners staan. Onze huidige CDA-slogan luidt: ‘Midden in ons mooie dorp’, en we zijn voor iedereen makkelijk benaderbaar. Verder zijn we koersvast, vernieuwend en resultaatgericht. Met deze vijf pijlers geven we momenteel aan ‘hoe’ we het beste willen bereiken voor ons dorp. Naarmate de verkiezingen dichterbij komen zal het accent meer gaan verschuiven richting ‘wat’ we precies willen bereiken voor ons dorp. Als volkspartij zijn we van mening dat het niet uitmaakt ‘wie of wat je bent’, maar hechten we juist waarde aan ‘wat je kunt bijdragen’ aan onze samenleving”, besluit de enthousiaste lijststrekker.