Wijkagent Marco van Rozendaal
Wijkagent Marco van Rozendaal Foto: Wil Feijen

Maak kennis met Marco van Rozendaal

Algemeen Politie

Son en Breugel - In januari ben ik het wijkteam van Son en Breugel komen versterken als wijkagent naast wijkagent Sander Peters.

Sinds vorig jaar woon ik weer in het Brabantse samen met mijn gezin. Na ruim 11 jaar te hebben gewerkt voor diverse onderdelen binnen het Ministerie van Defensie in zowel binnen- als buitenland heb ik er in 2004 voor gekozen om de overstap te maken naar de politie Oost-Brabant.

Gedurende mijn loopbaan bij de politie Oost-Brabant ben ik werkzaam geweest binnen de gemeenten Helmond, Cranendonck en Heeze-Leende. Son en Breugel is mij dan ook niet onbekend omdat deze gemeente net als de gemeenten Cranendonck en Heeze-Leende deel uitmaken van het gebied Dommelstroom. Ik moet wel meteen eerlijk bekennen dat Son en Breugel de mooiste is.

In de bijna 18 jaar dat ik voor de politie werk heb ik ervaring mogen op doen in de surveillancedienst maar ook in diverse rechercheteams, woninginbraken-teams, als jeugdagent, Osint (OSINT staat voor Open Source Intelligence en omvat de methode om informatie en inlichtingen middels openbare bronnen te verzamelen, red.) en alles rondom verdovende middelen. Ook heb ik langere tijd wijkagenten mogen ondersteunen en vervangen waarbij ik heb ervaren dat mijn ervaringen binnen de politie samenkomen in de functie van wijkagent.

Maar het meeste heb ik toch wel geleerd van de mensen die ik tijdens mijn werk onder diverse omstandigheden ben tegengekomen. Achter elke voordeur schuilt immers een uniek verhaal met allemaal unieke individuen die al dan niet samen een gezin vormen. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en ben dan ook altijd benieuwd naar deze unieke verhalen.

Samen met Sander kom ik ook graag met u in contact om onder andere vroegtijdig veiligheidsproblemen te signaleren en op te lossen al dan niet met behulp van interne of externe partners voor een leefbare omgeving in Son en Breugel.

Mocht u iets zien of horen waarvan u bijvoorbeeld denkt ‘hier klopt iets niet’ of ‘hier gaat het nog eens gruwelijk mis’ of ‘waar haalt hij het geld vandaan’, weet dan dat u altijd mag bellen!

Voor spoedmeldingen of verdachte situaties waarbij u het vermoeden heeft dat men criminele intenties heeft, bel 112. Wacht hier niet mee, bel direct en probeer zoveel mogelijk informatie door te geven (zoals kentekens of signalementen).

Mocht u vragen hebben, aangifte willen doen of een melding willen maken (bijv. een vermoeden van een locatie van een hennepkwekerij, gestolen goederen, een persoon die geen of geen legitieme inkomsten heeft maar in luxe leeft, etc), dan kan dit via het landelijk telefoonnummer politie 0900-8844 of www.politie.nl. Nadat de melding naar ons is doorgezet, zullen we zo snel als mogelijk contact met u opnemen.

Mocht u informatie willen delen waarbij u helemaal anoniem wilt blijven dan kan dit zowel telefonisch als online via Meld Misdaad Anoniem (via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl).

Sander en ik heten u ook welkom op ons Instagram account @wijkagenten_sonenbreugel waar u ons kunt volgen tijdens onze dagelijkse werkzaamheden en terecht kunt met uw vragen via een privé bericht. Daarnaast zullen wij via deze weg ook om uw hulp vragen om samen met ons misdrijven op te lossen en zullen we tips geven om onder andere de kans te verkleinen dat u slachtoffer wordt van een misdrijf.

We verzoeken u wel meldingen te blijven doen via de hierboven genoemde telefoonnummers omdat het Instagram account niet 24u per dag wordt uitgelezen.

Ik heb er in elk geval ontzettend veel zin in om hier in Son en Breugel aan de slag te gaan.

Marco van Rozendaal
Wijkagent Son en Breugel