Rondom de begraafplaats en de vijver is het weer opgeruimd
Rondom de begraafplaats en de vijver is het weer opgeruimd Foto: Wil Feijen

Kleinste begraafplaats weer schoon en opgeruimd

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De kleinste algemene begraafplaats van Nederland ligt langs de vijver aan de Europalaan in Son en Breugel. Op deze begraafplaats liggen Samuel van Hoven (overleden 1869) en zijn vrouw Wilhelmina Jacoba van Heusden (overleden 1895) begraven. Het graf wordt door de gemeente Son en Breugel onderhouden.

In het project ‘Adopteer een straat’ heeft vrijwilliger Rinus van Dijck de omgeving van de Vijverlaan geadopteerd. Behalve dat hij de Vijverlaan en de volière bijhoudt, heeft hij dit keer ook op eigen initiatief het graf van de enorme hoeveelheid bladeren ontdaan en gereinigd. 

De kleinste begraafplaats maakt deel uit van de fiets- en wandelroute van de gemeente Son en Breugel die langs 53 monumenten gaat. Rinus: “Als een van de bezienswaardigheden langs deze route, moet het graf er natuurlijk netjes bijliggen.” Nieuwe inwoners van de gemeente Son en Breugel hebben afgelopen jaar de fietsroute online ontvangen van de gemeente, omdat de jaarlijkse fietsroute met collegeleden en raadsleden niet door kon gaan.