Een negatieve coronatest (archieffoto)
Een negatieve coronatest (archieffoto) Foto: MooiSonenBreugel

GGD Brabant-Zuidoost vergroot testcapaciteit

Algemeen Coronavirus

Son en Breugel / regio - Ook in deze regio stijgt het aantal afgenomen testen enorm, afgelopen week met ruim 60%. Het uitgangspunt blijft dat iedereen binnen 24 uur een testafspraak kan maken, daarom breidt GGD Brabant-Zuidoost de testcapaciteit uit in Helmond, Eindhoven en Eersel.

Hiervoor doet de GGD ook een beroep op Defensie. Vanaf donderdag 13 januari assisteren medewerkers van Defensie bij de testlocaties in Helmond en Eindhoven. De betreffende medewerkers worden opgeleid door de GGD. Deze bijzondere samenwerking met Defensie is eind vorig jaar gestart, het begon met vaccineren, nu komt daar het testen voor in de plaats.

Samenwerking Defensie
“We zijn blij dat de samenwerking met Defensie zo goed is en dat we deze verder kunnen uitbreiden. Hierdoor houden we de testcapaciteit op orde én zijn we voorbereid op een toeloop. De verwachting is namelijk dat het aantal besmettingen de komende weken blijft toenemen, GGD BZO is hierop voorbereid”, vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19.

Verschuiving personeel
Ze vervolgt: “Verder hebben we nieuwe mensen aangenomen en leiden we vaccinatiemedewerkers op om tijdelijk mee te werken op de teststraten. De inzet en betrokkenheid van onze medewerkers blijft onverminderd hoog, samen zorgen we ervoor dat we aan de testvraag in de regio kunnen blijven voldoen. Hierdoor kunnen we inwoners nog steeds binnen 24 uur een testafspraak geven.”

Heb je coronaklachten of een positieve zelftest? Maak een afspraak voor een test. Bel voor een testafspraak de landelijke afsprakenlijn via 0800-1202 of plan je testafspraak online op www.coronatest.nl. De teststraten in Eindhoven, Helmond en Eersel zijn 7 dagen in de week geopend.

Testlocaties in de regio Zuidoost-Brabant
Eindhoven Antoon Coolenlaan Parking 5644 RX Eindhoven
Helmond Wethouder Ebbenlaan 30 5703 HV Helmond
Eersel Mortelveld, Kuilenhurk 5521 EN Eersel