Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Voor één dag weer even ‘normaal’

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - Eindelijk! Dat was te horen in veel winkels in het centrum van Son en Breugel. Na vier weken mochten de ondernemers van de niet-essentiële winkels hun deuren weer openen. Klanten konden naar binnen om zelf hun inkopen te doen in plaats van de aankopen te doen via het ‘bel en bestel’. 

Het nieuwe kabinet maakte vrijdag 14 januari de versoepelingen van de lockdown bekend. Winkels mochten weer open, evenals contactberoepen en sportscholen, en sportverenigingen mochten weer competitie spelen, echter nog wel alleen intern. Voor de horeca, cultuursector en evenementensector kwam nog geen versoepeling, zij moeten nog tot zeker 25 januari gesloten blijven. 

Branchevereniging KHN heeft aangegeven dat cafés en restaurants veilig open kunnen en daarom openden zaterdag 15 januari, bij wijze van protest, veel horecaondernemers in Nederland én in Son en Breugel hun deuren. Gasten genoten van onder andere een kop koffie, borrel, lunch of zelfs een diner bij ondermeer Café-restaurant De Zwaan, De Sonse Jachthaven, Novité, Restaria De Smickel, Het Raadhuys en Hart van Son. Zowel de gasten als de ondernemers hadden er zin en genoten ervan, ook al was het nu één dag. Vanaf zondag 16 januari houden de ondernemers zich weer aan de maatregelen zoals opgelegd door het kabinet. 

Het is bij de redactie nog niet bekend of horecaondernemers bezoek hebben gehad van de handhavers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Algemeen 19 uur geleden Grandioos 7,5-jarig jubileumfeest Vrouw Aktief
Afbeelding
Algemeen gisteren Lege percelen op volkstuincomplex Planetenlaan wachten op nieuwe huurders
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 18:07 Win mooie prijzen tijdens jubileumweek De Smickel
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 14:13 De Harlekijn houdt ‘samen sterker Markt’
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 11:19 Ecru-kunstworkshop op De Harlekijn
Afbeelding
Algemeen 26 mei, 08:43 Vijverberg door verbouwing geschikt voor opvang Oekraïense vluchtelingen