Conny en Harold in hun gerenoveerde bungalow
Conny en Harold in hun gerenoveerde bungalow Foto: Wil Feijen

Briefjes in de brievenbussen leidt naar droombungalow

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Tussen de bungalows in De Gentiaan springt één wit exemplaar eruit; dit paleisje is zeer recent van A tot Z gestript en onderhanden genomen voor een ‘total make-over’. Tot zover niks bijzonders, want dat komt in dit fijne dorp wel meer voor. Naast het ronduit stijlvolle eindresultaat is vooral de wijze waarop het tot stand is gekomen erg bijzonder.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Met name de bouwvakkers die hiervoor verantwoordelijk waren, hebben het echte verschil gemaakt; eigenaren Conny (64) en Harold (61) genoten al volop van hun prepensioen als oud-ondernemers, maar stilzitten kwam niet in hun woordenboek voor. Nadat ze juist voor het coronatijdperk de stekker uit hun modezaak hadden getrokken, werd het tijd voor een andere hobby. Fulltime bouwvakker werd precies één jaar geleden hun nieuwe, zelfgekozen lot. Na het stoppen met hun dames/herenmodezaak in Heeze was dit bepaald geen begrijpelijke carrière-move, maar gelukkig was dit allerminst hun eerste bouwklus.

Veel groen
“Na vanuit de randstad in allerlei Brabantse dorpen te hebben gewoond, viel ons oog uiteindelijk op Son en Breugel om te gaan genieten na een turbulent bestaan in de mode. Na gewoond te hebben in Mariahout, Lieshout en Sterksel hebben we aardig vergelijkingsmateriaal, en dit dorp springt er voor ons echt uit in positieve zin: veel groen, een levendige kern met activiteiten en inwoners die niet raar opkijken als iemand van elders afkomstig is”, aldus Conny.

Brievenbus
Nadat het echtpaar in 2020 deur aan deur briefjes in de brievenbussen had gestopt bij bungalows in ons dorp die wel een verbouwing konden gebruiken, rinkelde in oktober de telefoon. Daarna ging de onderhandse verkoop bijzonder snel en kon de koopakte in januari 2021 worden getekend. “Dat was direct onze laatste rustige dag, want we konden vrijwel meteen aan de slag met de sloop, verbouwing en wederopbouw. Naast de hulp van onze kinderen en wat hulp van een architect, elektricien, stukadoor, glaszetter en interieurbouwer heb ik samen met mijn vrouw een jaar lang dag in dag uit zelf de handen uit de mouwen gestoken. Hard werken zit wel in ons DNA, maar op onze leeftijd gaan de fysieke inspanningen niet in de koude kleren zitten. Onze vijf kinderen (en vijf kleinkinderen) zijn al uitgevlogen, dus we konden ook serieus gas geven. Op een dikke overbelaste knie na bij mijn vrouw hebben we rond de jaarwisseling redelijk ongeschonden de eindstreep gehaald”, vervolgt Harold.

Lokaal
Als ex-ondernemers in Heeze onderkent dit echtpaar als geen ander het belang van dorpsgenoten die bewust hun boodschappen doen in de eigen kern. Met een horecaplein en Dommelhuis in de maak vormt onze gemeente gelukkig een steeds beter klimaat voor zo’n levendige kern met talrijke speciaalzaken. Conny is stellig: “Juist door de opkomst van internetverkoop en corona is het van levensbelang om bij die lokale ondernemers te blijven kopen en daarmee je dorp bruisend te houden! Zes dagen van de week was het onze uitdaging als middenstander om die klant uit ons dorp te verleiden met service (het vermaken tot passende kleding), met modeshows en een grote koffietafel. Het creëren van die gezellige beleving ging zo ver dat veel klanten zelfs het gevoel hadden in een bruin café te zitten. Net als onze klanten destijds voelen ook wij ons prettig en welkom in dit ‘skon deurp’.”

Reizen
Harold tot besluit: “Nu met de renovatie van onze bungalow dit prachtige ‘varkentje’ is gewassen, zouden we graag onze andere droom najagen: reizen om te ontdekken. Vroeg aan kinderen beginnen betekent dat ze ook eerder zijn uitgevlogen, en dat wij daar dan eindelijk tijd voor krijgen. Australië lonkte al voor corona, dus hopelijk kunnen we, nu we nog vitaal zijn, gehoor geven aan die lokroep.”