Afbeelding
Foto: ©IVN Son en Breugel

IVN Vogelwandeling rond Mosbulten

Algemeen Activiteit

Son en Breugel - IVN Son en Breugel houdt op zondag 13 februari een vogelwandeling rond Mosbulten. De wandeling begint klokslag 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Aanmelden is verplicht, het aantal deelnemers is beperkt tot twaalf personen. Geef uw naam, aantal personen, e-mailadres en liefst ook telefoonnummer door, voor het geval er wijzigingen zijn van bijvoorbeeld het vertrekpunt.

Mosbulten is eind van de 20e eeuw teruggegeven aan de natuur ter compensatie van de aanleg van de A50. De twee vennen die er twee eeuwen geleden waren zijn weer terug: het Haverven en het Heikantven. Vooral het Haverven is zeker rond de winterperiode een pleisterplaats voor veel watervogels. Verschillende soorten ganzen, zwanen, eenden en andere vogels zijn er te zien die in de zomer soms weer vertrokken zijn naar noordelijker streken.

Bij deze wandeling wordt vooral gekeken naar deze vogels. Er is kans dat er bijvoorbeeld wilde zwanen, krakeenden, wintertalingen, dodaarsen, Canadese ganzen en ander vogels rondzwemmen, en dat in de bossen rond het ven ook bijvoorbeeld kramsvogels uit Scandinavië worden waargenomen. Als u een verrekijker (of vogeltelescoop) heeft, neem die dan zeker mee. Afhankelijk van wat er te zien is, blijven de groep wandelaars vooral rond het ven, of bij minder vogels lopen ze mogelijk een rondje door natuurgebied Mosbulten.

Het gebied rond het ven kan drassig zijn, dus pas daar het schoeisel en kleding op aan. Honden (ook aangelijnd) mogen helaas niet mee. Het voorlopige startpunt is parkeerplaats Haverven, ongeveer 100 meter voor Olen 26 in Nuenen. Kijk op wandelen@ivn-senb.nl voor meer informatie of om aan te melden.