De leden van Rawazzi bereiden zich voor op het nieuwe seizoen met het 20-jarig jubileum als hoogtepunt van 2022
De leden van Rawazzi bereiden zich voor op het nieuwe seizoen met het 20-jarig jubileum als hoogtepunt van 2022 Foto: ©John van de Braak

Leden Rawazzi komen weer ‘thuis’

Algemeen Muziek

Son en Breugel - Na twee jaar kon Smartlappenkoor Rawazzi weer terug naar De Boerderij voor hun repetities. Het voelde voor de leden weer als ‘thuiskomen’. Tijdens de verbouwing van De Boerderij heeft het koor in het Vestzaktheater gerepeteerd toen de coronaregels het toelieten. Dit was een fijne overbrugging.

Maar het knusse en het gemoedelijke van De Boerderij past toch beter bij Rawazzi. Hier kunnen de leden weer hun eigen ding doen; vooral in ‘de derde helft’. Zelf koffiezetten, de bardienst draaien en de eigen muziek laten horen. Dat de leden er weer zin in hadden, was te merken aan de grote opkomst. Iedereen zong met veel enthousiasme en stralende gezichten. Het was niet alleen dat de leden terug konden naar De Boerderij, maar ze konden ook voor de eerste keer in twintig jaar repeteren met een dirigent. Theo van der Steen is jarenlang dirigent geweest bij de Gravelsingers en gaat vanaf nu Rawazzi dirigeren wat voor de leden een enorme toegevoegde waarde heeft. Smartlappenkoor Rawazzi heeft er duidelijk weer zin in en kijkt er naar uit om in de toekomst weer op te treden voor publiek.

Vanwege het twintigjarig bestaan organiseert Rawazzi op 22 mei een korendag bij feestcafé De Bongerd. Noteer deze datum alvast in de agenda. De koorleden zijn van plan om er een ontzettende leuke dag van te gaan maken. Het programma is al bijna rond. Er zullen die dag buiten op een podium zes koren optreden. De dag begint al om 10.00 uur en het geheel wordt gepresenteerd door Miranda Poppelaars en Helma van Heesewijk. Zij hebben er nu, net als de koorleden, al veel zin in.