Dames 1 in actie tegen VC Primo
Dames 1 in actie tegen VC Primo Foto: Volleybalclub Pieter Brueghel

Tweeluik VC Pieter Brueghel dames 1 - VC Primo 2

Algemeen sport

Son en Breugel - De dames volleybalcompetitie is na de coronaonderbreking weer in volle gang. Veel wedstrijden die door de lockdown niet zijn gespeeld hebben een nieuwe datum gekregen. Dat was ook de reden dat de dames van Pieter Brueghel 1 binnen zes dagen twee keer op het veld stonden tegen VC Primo. De eerste wedstrijd was op dinsdag 15 maart. Deze wedstrijd moesten de dames het doen zonder hun coach Sebastiaan van der Voort. Sinds Sebastiaan de dames onder zijn hoede heeft gaat het spel met sprongen vooruit en worden er ook veel meer punten binnengehaald. De dames zijn vanuit degradatiezorgen opgeklommen naar boven in de middenmoot.

De eerste wedstrijd tegen Primo ging niet zo goed. De eerste set werd nog binnengehaald, maar dat ging erg moeizaam. Korte samenvatting van de rest van de wedstrijd; veel persoonlijke fouten en meegaan in het rommelige spel van de tegenstander. Af en toe kwam er nog wel een mooie aanval uit, maar uiteindelijk was dat niet genoeg. De wedstrijd werd verloren met 2-1.

Op maandag 21 maart was er al snel de mogelijkheid op revanche en nu met coach. De eerste set begon wat rommelig, maar al snel kwamen de punten binnen met goede aanvallen. De gaten werden goed gevonden en prikballen en goede aanvallen werden goed afgewisseld. Zonder noemenswaardige problemen werd de eerste set met 25-17 binnengehaald. De dames moesten proberen hun eigen spel te blijven spelen en niet meegaan in het rommelige spel van Primo. De tweede set begon erg slecht met misverstanden en persoonlijke fouten. In korte tijd stonden de dames al tegen een achterstand van 2-8 aan te kijken. Gelukkig konden ze zich herpakken en werd de achterstand omgezet naar een 14-12 voorsprong. Er werd weer goed en afwisselend gespeeld, maar de aandacht moesten ze erbij houden en konden niet verslappen. Uiteindelijk werd de tweede set met 25-20 gewonnen. 

Ook de derde set begon rommelig en een groot deel van de set keken de dames tegen een achterstand aan. Bij een stand van 22-24 leek het erop dat het toch niet ging lukken om de drie punten binnen te halen, maar de dames haalden de opslag terug en knokten zich terug tot 24-24 en uiteindelijk door fouten van VC Primo werd ook de derde set binnengesleept. De weg naar boven is nu ingezet. Het degradatiespook is nu echt verjaagd.