Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto’s

Ambitieuze hockeyclub neemt prachtig nieuw veld in gebruik

Algemeen sport

Son en Breugel - Na de winterstop nadert hockeyclub HTC de herstart van de veldcompetitie. De vereniging staat gelukkig weer volop in groei en bloei, na een periode waarin het ledental wat terugliep. Vorige zomer heeft de vereniging fors geïnvesteerd door de aanleg van een geheel nieuw waterveld. Zo’n veld is bij uitstek geschikt voor technisch hockey, waardoor je hier zelfs hoofdklassewedstrijden op kunt spelen. Dit vernieuwde hoofdveld is vrijdag 25 maart officieel in gebruik genomen na een feestelijke opening door Jos de Bruin, wethouder voor sportzaken.

Redacteur: Ivo van Hoek
Fotograaf: Wil Feijen

Door alle COVID-maatregelen is de zaalhockeycompetitie vrijwel geheel verloren gegaan en kijken de leden met smacht uit naar een prachtige lentecompetitie. “Als nieuw bestuur zijn wij ervan overtuigd dat er nog voldoende dorpsgenoten zijn die ook graag lid willen worden om te genieten van de hockeysport”, aldus de nieuwe clubvoorzitter Rob Dijkstra. 

Gastvrijheid
De openingsspeech van wethouder Jos de Bruin was bondig en gaf treffend aan dat het nieuwe bestuur haar ambitie niet onder stoelen of reservebanken steekt. Gecombineerd met de Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid moet dit na een zware coronaperiode zorgen voor nieuw elan. Om aantrekkelijk te blijven voor (aspirant-)leden heeft de club een extra miniveldje aangelegd om ook de jongste generatie te laten kennismaken met hockey.

Verbouwing
Verder is het clubhuis grondig opgeknapt en verbouwd, waardoor de HTC-bar en keuken verbeterd en gemoderniseerd zijn. Daarnaast wordt er volop geïnvesteerd in het technische beleid, het trainen en verbeteren van de speelkwaliteit, wat het speelplezier gaat verhogen. Hiervoor zijn een aantal gerenommeerde oud-spelers bereid gevonden om opnieuw actief te worden in een rol als adviseur.

Bij elkaar houden
Cruciaal is en blijft de jeugd; opgroeiende meiden, maar vooral ook jongens, zien vast te houden nadat ze de jeugdelftallen hebben doorlopen, blijkt in de huidige tijdgeest behoorlijk lastig. Hockey is behalve een heel technische sport ook een activiteit die moet wedijveren met de vele hobby’s en vervolgstudies buiten het dorp. De meeste pubers hebben tegenwoordig zoveel afleiding en verleidingen die het lastig maken om vriendenteams bij elkaar te houden. Voordat ze doorstromen naar de senioren en later weer richting de veteranen, moeten vooral de trainers en coaches binnen de club oog hebben voor deze trends. Als een coach vooral als verbinder de groep bij elkaar weet te houden, zal de jeugd ook op latere leeftijd graag deze teamsport blijven uitoefenen. “Naast technische zaken hebben we het dan vooral over een fijne sfeer, gezelligheid en sociale contacten”, aldus Rob.

Derde helft
De voorzitter vervolgt: “Om dit allemaal te realiseren en de vereniging te blijven doorontwikkelen wordt de hulp van stakeholders, zoals de gemeente, onze sponsors en vrijwilligers onmisbaar.” Dankzij de informele setting van de opening en het aansluitende HTC-feest in de avond was er sprake van een gezellige sfeer onder de leden en belanghebbenden van de club. Ook de festiviteiten en befaamde derde helft later dat weekend waren een doorslaand succes. Het heerlijke zonnetje hielp geweldig om de feestelijke sfeer rondom ons gezellige terras vast te houden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding