Een afvaardiging van de jeugdgemeenteraad vraagt aandacht voor de pumptrackbaan
Een afvaardiging van de jeugdgemeenteraad vraagt aandacht voor de pumptrackbaan Foto: MooiSonenBreugel

Jeugdgemeenteraad heeft nodige voorwerk gedaan

Algemeen gemeente

Son en Breugel - De jeugdgemeenteraad van Son en Breugel maakt werk van een pumptrackbaan in Son en Breugel. Op woensdag 30 maart boden zij aan de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad het idee voor zo’n baan aan in de vorm van een raadsvoorstel.

Redacteur: Adrie Neervoort

Zij willen dat de gemeenteraad het idee opneemt op de agenda van de raad. De aanleg van de pumptrackbaan is een initiatief van de vrienden Chiem, Jack en Willem uit Son en Breugel, die eerder al aandacht vroegen voor het idee in deze krant door het aanbieden aan wethouder Jos de Bruin van een petitie die ondertekend is door 847 personen.

Positief advies

Demissionair wethouder Jos de Bruin gaf toen al aan te willen kijken naar de mogelijkheden van een pumptrackbaan in Son en Breugel. Daarbij zou volgens hem een positief advies van de jeugdgemeenteraad helpen; vandaar nu het raadsvoorstel van de jeugdgemeenteraad aan de gemeenteraad.

Mogelijke locaties
De jeugdgemeenteraad bleek het nodige voorwerk gedaan te hebben. Zo staan er al drie mogelijke locaties in het voorstel: het veld aan de Beemdstraat, het Oranjeveld en het grasveld achter de Weegschaallaan. Volgens het raadsvoorstel zou de pumptrackbaan tussen de 1000 en 1300 m2 groot moeten zijn. Daarbij gaat de voorkeur uit naar een pumptrackbaan van asfalt, omdat je daar niet alleen met een step op kunt, maar ook met een fiets of skateboard, wat op een pumptrackbaan van gravel minder goed kan.

Financieel plaatje
Ook de mogelijke kosten voor de aanleg zijn al berekend in het voorstel, namelijk tussen de 85 en 100 euro per m2. Dat betekent dat een pumptrackbaan van 500 m2 tussen de 42.500 en 50.000 euro kost, een van 1000 m2 tussen de 85.000 en 100.000 euro, en eentje van 1500 m2 tussen de 127.500 en 150.000 euro.

Sportief en gezellig
Volgens de initiatiefnemers en de jeugdgemeenteraad is een pumptrackbaan niet alleen ontzettend leuk, het brengt ook mensen samen, en het is sportief en gezellig. Daarom vroegen zij bij het aanbieden van het raadsvoorstel om het snel op de agenda te zetten zodat er snel een besluit over kan worden genomen.

Afbeelding
Afbeelding
Willem, Chiem en Jack vragen nogmaals aandacht voor de pumptrackbaan
Afbeelding
Afbeelding
Willem, Chiem en Jack op de pumptrack in Eindhoven (archieffoto)
Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 27 mrt, 15:08 Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen