De 'vossen' en de scoutingleden
De 'vossen' en de scoutingleden Foto: ©scouting Mgr. Bekkersgroep

Scouting Mgr. Bekkersgroep houdt succesvolle groepsdag

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Scouting Mgr. Bekkersgroep heeft, na twee jaar van afwezigheid, weer een groepsdag gehouden in het centrum van Son en Breugel. Op zaterdag 9 april werd deze dag gehouden en bestond uit een vossenjacht, daarna een jubilarisceremonie en afsluitend een BBQ.

Bij een vossenjacht is het de bedoeling dat de kinderen zo genoemde ‘vossen’ gaan zoeken, kleurrijke karakters die verspreid waren door het dorp. Maar dat was niet de enige taak, de kinderen moesten ook een mysterie oplossen. Een van de vossen had namelijk een kist gestolen met belangrijke spullen voor de groepsdag. Aan de kinderen de opdracht, door aan de hand van vragen te stellen, te ontdekken wie de dader was en de verloren spullen terug te vinden.

Niet elke vos gaf zijn informatie meteen prijs. Zo moest er bij de bokser een yell worden verzonnen, was het bij de Draak de bedoeling om een parcours af te leggen en moest er bij de ‘onesies’ een krachtproef gedaan worden. Op het Raadhuisplein zaten een schaapsherder en zijn vrouw die hun schapen kwijt waren, deze bleken te grazen in de plantenperken en moesten eerst verzameld worden. In het Vroonhovenpark zaten een giraffe en een heks die haar hoed kwijt was, om antwoorden te krijgen moest die hoed eerst gevonden worden. Achter het gemeentehuis stond een junglegids en moesten er eerst acht dieren worden gespot met behulp van een verrekijker. Er waren ook twee piraten te vinden, deze waren gestrand en waren op zoek naar matrozen.

Nadat de opdrachten en speurtochten bij elke vos waren voltooid, mochten de kinderen drie vragen stellen: “Wat is je lievelingseten en drinken? Als wat ben je verkleed? Wat is de favoriete ruimte in de blokhut?” Deze antwoorden moesten worden ingevuld op een formulier. Toen de groepen alle vossen hadden gevonden, mochten ze terug naar de blokhut om de ‘crime scene’ te bekijken. Daar bleek uiteindelijk dat de piraat het had gedaan, want die hield van koffie en koekjes. Twee voorwerpen die overduidelijk terugkwam op plaats delict. De gestolen spullen stonden op de Stamzolder, de favoriete plek van de piraat.

In de kist met gestolen spullen zaten de presentjes voor de jubilarissen. Er waren maar liefst 17 jubilarissen die tijdens de groepsdag in het zonnetje gezet werden. Variërend van leden die vijf tot maar liefst 40 jaar bij de scouting zitten. De dag werd afgesloten met een heerlijke BBQ met alle leden, broertjes en zusjes en hun ouders.

De jubilarissen die in het zonnetje werden gezet tijdens de groepsdag van scouting Mgr. Bekkersgroep