Balou en Bibi
Balou en Bibi Foto: ©Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven

Konijnen zoeken nieuwe baasjes

Algemeen Dieren

Son en Breugel / Eindhoven - Met Pasen schuift men gezellig met alle huisgenoten aan bij de paasbrunch, en worden er heel veel paaseitjes en paaskonijnen (jaja, de paashaas is eigenlijk een konijn) gegeten. Maar lang niet iedereen heeft in de gaten hoeveel superschattige real-life konijnen geen huisje hebben en elke dag vereenzamen in een opvang.  

Mensen schaffen een konijn vaak in een impuls aan voor de kinderen en als die er dan ‘genoeg’ van hebben worden de konijntjes in het bos, weiland of gewoon op straat uitgezet. Met de gedachte dat die zich wel redden, want er zijn immers ook wilde konijnen in overvloed. Niets is echter minder waar! Een tam konijn heeft geen schijn van kans in de natuur. Gelukkig wordt een klein deel van al deze meest gedumpte dierensoort van Nederland gevonden en bovendien gevangen en naar een opvangcentrum gebracht. Alleen al bij ROZE (Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven) zitten momenteel 9 ‘single’ konijnen te wachten op een maatje en 3 konijnenkoppeltjes op een nieuw huis.  

De konijnenafdeling van ROZE stelt alvast een paar ontzettend leuke (paas)konijntjes voor: 
Bugs & Bonnie
Bugs & Bonnie vormen een vrolijk, smoorverliefd konijnenkoppel dat de grote (mensen)wereld alleen nog een beetje spannend vindt. Deze twee konijnen zijn samen met Bibi & Balou in het bos gevonden en nu al een aantal weken op zoek naar een nieuw huisje waar ze rustig de tijd krijgen om te wennen. 

Bobo
Bobo is een superactief jong mannetje dat op zoek is naar uitdaging en avontuur. Hij heeft serieus behoefte aan een groot verblijf waar hij al die energie van hem kwijt kan, met een lief konijnenmeisje aan zijn zijde natuurlijk! 

Hero
Hero heeft zijn naam dubbel en dwars verdiend. Hij kwam binnen met allemaal korsten op zijn rug, mogelijk ten gevolge van een aanval door een hond of een kat. Van (logische!) angsthaas is hij inmiddels uitgegroeid tot een konijn dat zijn mannetje zeker durft te staan. 

Balou & Bibi
Deze mooierds zijn samen met Bugs & Bonnie gevonden in een bos en zijn inmiddels klaar om te verhuizen naar een echt thuis. Voor mensen zijn ze soms nog wat bang, maar ze zijn erg nieuwsgierig van aard dus komen ze steeds vaker naar hun verzorgers toe om te onderzoeken wie dat toch zijn en wat ze komen doen. Met een beetje geduld worden dit gegarandeerd superleuke huis- of tuingenoten! 

Jip & Joep 
Ook Jip en Joep zijn een prachtkoppel om te zien. En ze zijn niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens heel grappig in de omgang. De liefde tussen deze twee heeft enorm bijgedragen aan de ontwikkeling van hun eigen(wijze) karakter.  Samen komen ze graag kleur geven aan hun nieuwe onderkomen. 

Plan een date! 
Dit is maar een kleine selectie van alle konijnen die momenteel bij ROZE zitten te wachten op een nieuw huisje. Geïnteresseerden kunnen op www.rozeindhoven.nl/konijnen alles lezen over het karakter van de konijntjes en kijken of het een match is met henzelf en hun eventueel al aanwezige konijn. De konijnenverzorgers van ROZE plannen na Pasen heel graag een konijnendate in!  

Bugs en Bonnie
Jip en Joep
Hero
Bobo