Speelgoed dat gedoneerd is voor stichting Inclusio
Speelgoed dat gedoneerd is voor stichting Inclusio Foto: Erkam Halis

Speelgoedinzamelingsactie stichting Inclusio verlengd

Algemeen Goede Doelen

Son en Breugel - Stichting Inclusio is onlangs een speelgoedinzamelingsactie gestart voor kinderen die in het AZC verblijven. In eerste instantie zou het ingeleverde speelgoed op 2 mei worden afgeleverd bij het AZC, maar de uiterlijke inleverdatum werd door de stichting verlengd, zodat er meer speelgoed ingezameld kan worden en meer kinderen blij gemaakt kunnen worden. Dit betekent dat je nog steeds speelgoed kunt doneren.

Voorzitter Sinem Halis zegt: “Mensen die ons verhaal in DeMooiSonenBreugelKrant hebben gelezen, brachten dozen met speelgoed. Mensen die we niet kenden, hebben bijgedragen aan dit mooie initiatief. Er zijn tot nu toe ongeveer 250 stuks speelgoed ingezameld.

De nieuwe datum dat stichting Inclusio het speelgoed naar het AZC gaat brengen is 28 mei. “We zijn van plan om met een vrachtwagen vol speelgoed naar het AZC te gaan en de kinderen daar blij te maken. De te maken foto’s tijdens de verspreiding zijn te zien op onze instagrampagina”, aldus Sinem.


Al het binnenkomende speelgoed wordt door de vrijwilligers gecontroleerd, gesorteerd, schoongemaakt en goed verpakt. Heb je nog speelgoed, breng dat dan voor 26 mei naar Marijkestraat 2 in Son en Breugel.