Luuk laat zien dat de EasyFiller eenvoudig te bedienen is
Luuk laat zien dat de EasyFiller eenvoudig te bedienen is Foto: Wil Feijen

EasyFiller vult krat met bidons zonder waterverspilling

Algemeen Algemeen

Son en Breugel - De meeste (team)sporters herkennen het wel: het vullen van de gezamenlijke bidonkrat waarbij constant gebukt moet worden om één voor één de bidons uit de krat te halen en deze te vullen met water. Tijdens het vullen blijft de kraan vaak openstaan en wordt er veel water verspild. Om dit probleem tegen te gaan en het vullen van de bidons een stukje makkelijker te maken, heeft Luuk Leijten uit Son en Breugel samen met zijn studiegenoten Daan van Kessel, Jelle Markgraaff, Jeremy van Grootel, Luka Blok en Vera Pieper de EasyFiller ontworpen.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Deze derdejaars studenten die de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan Fontys Hogescholen Eindhoven volgen en samen het bedrijf EasyFilled vormen, willen met hun constructie waterverspilling tegengaan. Hun motto ‘Don’t waste water, just drink it!’ (verspil geen water, maar drink het) moest centraal staan in hun ontwerp, en dat is ze gelukt. 

Gelijkmatig
Luuk: “Om waterverspilling tegen te gaan, hebben wij een lichtgewicht constructie bedacht waarbij het water gelijkmatig wordt verdeeld over de bidons in de krat.” De bidons die in de krat staan, worden vervolgens aangesloten op een vulslang die met een koppelstuk aan een kraan bevestigd wordt, waarna ze gelijkmatig gevuld worden. “Ons product onderscheidt zich van andere vulsystemen van indirecte concurrenten doordat onze EasyFiller mobiel is en eenvoudig mee te nemen is naar zowel uit- als thuiswedstrijden”, legt Luuk uit.

Professionele voetbalclub
Als jonge onderneming zijn de zes studenten erg trots op een aantal mooie successen die ze al geboekt hebben. “Voetbalclub De Graafschap uit Doetinchem heeft een aantal van onze bidonkratten met vulslang aangeschaft en zij zijn erg enthousiast over onze EasyFiller”, zegt Luuk trots. Ook hebben de studenten deelgenomen aan de ‘Student Company Of The Year’-competitie die onlangs in Amsterdam is gehouden. “Hier hebben we onze onderneming in de halve finale mogen pitchen, en dat was erg leuk”, aldus Luuk.

Informatie
De EasyFiller wordt aangeboden voor 19,95 euro en de vulslang met koppelstukken voor 8,95 euro, en ze zijn beide verkrijgbaar via www.easyfilled.com. Wil je meer informatie, stuur dan een bericht naar easyfilledcompany@gmail.com.

De EasyFiller