Optreden van Old Grey & Restless tijdens Ons Dorp Live 2018 (archieffoto)
Optreden van Old Grey & Restless tijdens Ons Dorp Live 2018 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Ons Dorp Live start zoektocht naar lokale bands

Algemeen Muziek

Sinds 2006 klinkt er om de twee jaar live-muziek uit verschillende zalen en horecagelegenheden in het centrum van Son en Breugel tijdens het gratis toegankelijke muziekevenement Ons Dorp Live. 

Redacteur: Adrie Neervoort

Giggut!? Events is de organisatie achter Ons Dorp Live en geeft hiermee bands uit Son en Breugel letterlijk en figuurlijk een podium in hun eigen dorp. Alle bands treden belangeloos op en geven op hun eigen wijze elke twee jaar vorm aan Ons Dorp Live. Wat in 2006 begon met een klein aantal bands en een beperkte belangstelling, is in al die jaren uitgegroeid tot een evenement met tientallen bands en meer dan 2000 bezoekers.

Documentaire

Toen in 2020 Ons Dorp Live vanwege de coronamaatregelen niet kon doorgaan, was er een alternatief: in het Vestzaktheater konden belangstellenden naar de documentaire Ons Dorp Live komen kijken, een documentaire die zichtbaar maakte hoe een spontaan idee kon uitgroeien tot een tweejaarlijks evenement dat vele muzikanten en bezoekers samenbrengt, verbindt en verbroedert. De documentaire kan nog steeds bekeken worden op de site van www.onsdorplive.nl

Live-muziek
Dit jaar zal er weer live-muziek klinken tijdens Ons Dorp Live op zaterdag 10 december, want dan zal de achtste editie van dit evenement plaatsvinden. Hans Teulings van Giggut!? Events kijkt er al naar uit: “Wij organiseren het evenement, maar het wordt door iedereen gedragen”, zo verklaart hij het succes van Ons Dorp Live.

Mooie samenwerkingen
Met iedereen bedoelt Teulings ook echt iedereen. “Tijdens eerdere edities zijn er zelfs mooie samenwerkingen ontstaan tussen muzikanten en nieuwe bands. Dit had op het laatst wel tot gevolg dat we met de programmering soms rekening moesten houden met het feit dat een drummer of saxofonist in meerdere bands speelde. Die uitwisseling en samenwerking is ontstaan tijdens Ons Dorp Live, en daar ben ik trots op”, zegt Teulings.

Muzikale kroegentocht
Ook burgemeester Hans Gaillard is een fan van het evenement, en hij was er vanaf het begin bij betrokken. Als burgemeester van Son en Breugel was hij begin 2000 op zoek naar een evenement dat jongeren in Son en Breugel zou aanspreken, en als muziekliefhebber dacht hij daarbij aan een live-optreden van één of enkele bands. Hij vroeg aan Hans Teulings of hij zoiets zou kunnen en willen organiseren. En zo ontstond een plan voor een evenement dat de naam Ons Dorp Live zou krijgen. Hans Gaillard omschrijft het evenement in de documentaire Ons Dorp Live uit 2019 als ‘gewoon heel gezellig en ongedwongen, een soort muzikale kroegentocht van café naar café, en dat kom je niet zo heel veel tegen’.

Onontdekte pareltjes
Daarom pakt Giggut?! Events het onder het stof liggende draaiboek weer uit de kast. De datum is geprikt en een aantal bands zijn al benaderd. Maar waar Giggut?! Events natuurlijk heel benieuwd naar is, is of er nog bands zijn die nog niet bekend zijn en hun wortels in Son en Breugel hebben, de onontdekte pareltjes die tot nu toe niet verder kwamen dan de repetitie op zolder, in de schuur of garage, of dat ene optreden voor enkele vrienden. Herken je je hierin, meld je dan aan voor eind september, en wie weet treed je op in het voor jou zo bekende dorp, op een podium tijdens Ons Dorp Live 2022.

Duskom je uit Son en Breugel, speel je in een band, en heb je zin om te spelen tijdens Ons Dorp Live? Meld je dan nu aan via onsdorplive@hotmail.com.