Afbeelding
Foto: Erfgoedvereniging Son en Breugel

Wie, wat, waar en wanneer

Historie

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto’s hanteert Erfgoedvereniging Son en Breugel het principe van de 4 W’s: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

In 1947 ging een groepje Sonse mensen op bezoek bij de Nijmeegse Vierdaagse, niet om te wandelen maar om de wandelaars van wandelclub De Jonge Kracht uit Son moreel te ondersteunen. Zie bijgaande foto (21375). Zo te zien is het goed wandelweer en valt het met de warmte nogal mee. De volgende supporters van De Jonge Kracht zetten hun beste beentje voor: Sjaak Winters, hij steekt met kop en schouders boven iedereen uit. Staande v.l.n.r.: Stien Verkuijlen-Steenbekkers, Grada de Haas, onbekend, Lena van Rooij, onbekend, Riek de Haas, Wim Ruis, Huub Ruis, Marinus van de Laar (?), onbekend, een werknemer van Schoonderwoerd, An van de Laar, onbekend (?), Door van de Laar, Dinie van de Laar, Cor van de Laar, Mien van de Laar, een werknemer van Schoonderwoerd (?), Jan van Riet, Harrie Latijnhouwers en Hendrik Megens. Zittend op de voorgrond: Maria van Rooij, van Kemenade, Annie van Rooij, Anneke van de Laar, Piet Megens, Jo Ruis, Annie Hendriks en Martina Berkelmans.

In totaal gaat het dus om zes onbekende personen waarvan er twee werknemer bij Schoonderwoerd waren. Vanwege de minder goede kwaliteit van de foto is het verstandig om hem op onze website te bekijken. De vraag is natuurlijk: wie zijn de onbekende personen? U kunt alle genoemde foto’s bekijken op de website van de Erfgoedvereniging bij Collecties waar u de foto’s kunt uitvergroten.
Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: coordinatorbg@erfgoedvereniging-sonenbreugel.nl of bel naar 0499-473049.