Ingrid en Wim Claassen-van den Wildenberg
Ingrid en Wim Claassen-van den Wildenberg Foto: Wil Feijen

Wim en Ingrid Claassen-van den Wildenberg 50 jaar getrouwd

Human Interest

Wim (79) en Ingrid (70) Claassen-van den Wildenberg zijn op 11 augustus 50 jaar getrouwd. Drie jaar geleden zijn ze in Son en Breugel komen wonen vanwege hun twee kinderen en drie kleinkinderen, die allemaal in Son en Breugel wonen. Ze wonen in een leuk appartement in de De Bontstraat.

Ingrid is in Eindhoven geboren en heeft haar jeugd doorgebracht in Nuenen. Ze had nog drie broers. Haar ouders runden Automobielbedrijf Van den Wildenberg. Na de lagere school en de mulo is Ingrid een kappersopleiding gaan volgen en is ze gaan werken in een kapperszaak in Eindhoven. “Na een paar jaar wilde ik toch weer wat anders”, begint Ingrid haar verhaal, “en kon ik beginnen bij de Phillips Personeelwinkel. Daar heb ik tien jaar gewerkt tot aan de geboorte van onze dochter Elke. Drie jaar later is onze zoon Jordi geboren.” In de periode dat de kinderen klein waren heeft Ingrid haar diploma pedicure gehaald. “Daarna ben ik als ambulant pedicure gaan werken. Zo kon ik mijn eigen tijd indelen. Dit heb ik heel lang gedaan”, aldus Ingrid.

In 1985 deed de gelegenheid zich voor dat Ingrid samen met een neef restaurant Bourgondie aan de Leenderweg in Eindhoven over kon nemen. Na een jaar werd zij de enige eigenaar van dit restaurant; na 11 jaar nam ze het besluit om ermee te stoppen. “Mijn eerste kleindochter was inmiddels geboren en ik wilde graag wat tijd vrijmaken om op te passen”, vertelt Ingrid. “Toch ben ik daarna nog parttime gaan werken bij de Sligro als receptioniste. Tijdens mijn werkperiode ben ik altijd blijven leren. Ik heb veel cursussen gedaan die op dat moment van toepassing waren.”

Wim is in de oorlogstijd in Geldrop geboren; hij was de derde uit een gezin met zes kinderen. Na de lagere school ging Wim naar de HBS, daarna naar de HTS, waar hij is afgestudeerd als werktuigbouwkundige. Hierna ging hij naar de Technische Hogeschool (TH) in Eindhoven, waar hij afstudeerde als bedrijfskundig ingenieur. Zijn afstudeerproject was bij Capgemini Software in Amsterdam. Hier is hij gaan werken en hij deed onderzoekstudies i.v.m. automatisering. “Na enkele jaren ben ik bij een bedrijf begonnen wat bedrijven verkoopt en reorganiseert”, blikt Wim terug. “In 1995 begon ik de politiek heel interessant te vinden en ben ik in Valkenswaard raadslid geworden van de lokale politieke partij ‘Dommels belang’. ” Nadat hij vijf jaar raadslid was geweest werd hij wethouder in Valkenswaard. “Dit was een fulltimebaan. Daarna ben ik nog vier jaar wethouder in Eindhoven geweest; dit was een dubbele fulltimebaan”, lacht Wim.

Wim en Ingrid leerden elkaar kennen toen ze respectievelijk 26 en 17 jaar oud waren. “Ik werkte als arme student in een cafetaria in Eindhoven om wat bij te verdienen en Ingrid werkte in een kapsalon ernaast. Ze kwam altijd achterom om iets te bestellen of gewoon om te buurten. En zo is het begonnen”, aldus Wim. “In onze verkeringstijd, als Wim moest studeren, stuurde hij mij gewoon naar huis”, vult Ingrid aan.

Ingrid en Wim zijn beiden enorme fans van PSV. “Vroeger verkocht mijn vader al auto’s aan PSV-spelers en later bij mijn werk in de Phillips Personeelwinkel heb ik veel PSV-spelers ontmoet. Wim heeft 40 jaar een seizoenkaart van PSV gehad. We zijn zelfs een keer uitgenodigd om bij Jan van Beveren in Florida op vakantie te komen “, vertelt Ingrid.

“Na mijn pensionering hebben we nog vijf jaar aan de Belgische kust gewoond, maar Eindhoven bleef toch trekken, en ik heb me nog zijdelings bemoeid met de politiek, veelal met ouderenpartijen. En ik heb nog advies gegeven voor nieuwbouwprojecten. Ik moest mijn tijd toch volmaken”, lacht Wim.

“We hebben niks geks meegemaakt, en een leuk en rijk leven gehad”, aldus het 50-jarige bruidspaar. “We gaan er nu nog af en toe tussenuit met de caravan. Volgend jaar mei gaan we ter gelegenheid van onze vijftigste trouwdag met het hele gezin naar Griekenland. We hebben een leuk huis gehuurd met zwembad en we kijken er echt naar uit. We zijn heel dankbaar dat we dit mee mogen maken in goede gezondheid”, sluiten ze af.

Ingrid en Wim Claassen-van den Wildenberg