V.l.n.r. Hans Wijlaards, wethouder Jan Boersma en Michael Reijers
V.l.n.r. Hans Wijlaards, wethouder Jan Boersma en Michael Reijers Foto: ingezonden

Matrasatelier sluit de deuren op Black Friday en zet zich in voor het goede doel

Algemeen

Son en Breugel - Waar veel bedrijven flink stunten op Black Friday, besluit matrassenwinkel het Matrasatelier de deuren juist te sluiten. De overconsumptie is ze namelijk een doorn in het oog. In plaats van een kortingsactie te doen, schenken ze hun tijd en aandacht aan de maatschappij én doen ze mee aan Green Friday. 

Ouderen mooie dag bezorgen
Bij het Matrasatelier liggen de normale werkzaamheden op vrijdag 25 november dus even stil. In plaats daarvan brengt een deel van de medewerkers de dag door in woonzorgcentrum Berkenstaete. Het Matrasatelier wil de mensen die hier wonen - voornamelijk ouderen met zorg op maat - een leuke dag bezorgen. Hiervoor is een speciaal dagprogramma samengesteld. De dag begint met een ochtendwandeling met de bewoners, en in de middag is een gezellige bingo met prijzen en een show met meezingmuziek georganiseerd.

Bomen planten voor Green Friday
De andere helft van het Matrasatelier-personeel zet zich deze dag in voor de natuur door zich aan te sluiten bij het Green Friday-initiatief. Samen met hun partner Trees for All planten zij bomen om zo een statement te maken tegen de overconsumptie op Black Friday. “Via het Green Friday-initiatief van Trees for All willen we iets teruggeven aan de gemeenschap”, aldus oprichter van het Matrasatelier Michael Reijers. “Ons bedrijf werkt al jaren samen met Trees for All en voor ieder verkocht matras wordt er een boom geplant. Meedoen aan Green Friday was dan ook een logische stap voor ons.”

Inspiratiebron voor andere bedrijven
Black Friday in de ban doen heeft vooral impact als bedrijven hier samen in optrekken. Daarom wil het Matrasatelier met deze actie ook andere bedrijven inspireren om zich meer te verdiepen in thema’s als overconsumptie en duurzaamheid. Directeur Michael Reijers: “Ik zie in mijn netwerk van ondernemers dat duurzaamheid vaak nog onbekend terrein is. Hoe mooi zou het zijn als we met Green Friday-initiatieven meer bewustwording kunnen genereren en bedrijven een duwtje in de juiste richting kunnen geven.”

Het initiatief van het Matrasatelier heeft het enthousiasme van de gemeente Son en Breugel gewekt. Op donderdag 24 november zijn wethouder Jan Boersma en Beleidsmedewerker Roel Welten zeer gastvrij ontvangen door Michael Reijers en zus Kim Reijers van Het Matrasatelier. Zij waren uitgenodigd voor een bezoek aan dit bijzondere familiebedrijf. Onder het genot van een kop koffie is gesproken over de historie, visie en ontwikkelingen in het bedrijf. Ook de betekenis van Het Matrasatelier in de maatschappij en het initiatief ‘Green Friday’ kwam aan bod. Wethouder Boersma wenst alle medewerkers van Het Matrasatelier heel veel succes, maar vooral veel plezier bij de invulling van ‘Green Friday’. 

Het Matrasatelier
Het in Son en Breugel gevestigde Matrasatelier is een familiebedrijf dat zich al 25 jaar specialiseert in het maken van matrassen. De matrassen worden op maat gemaakt en helemaal afgestemd op de wensen van de slaper. Tijdens de productie in eigen atelier wordt uitsluitend gebruikgemaakt van stoffen, veren en schuimen uit Nederland en Duitsland; een lokaal product, op ambachtelijke wijze gemaakt. Naast matrassen voor thuis, kan men bij het Matrasatelier ook terecht voor matrassen in campers, caravans en boten. 

!
Afbeelding
Algemeen 21 uur geleden Gemeenteberichten woensdag 7 december
Afbeelding
Algemeen 22 uur geleden Eerste editie Sinterklaas voorspeel- en leesmiddagen groot succes
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 16:30 Scouting Dutmella bedankt alle enthousiaste vrijwilligers
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 15:58 Energietoeslag voor grotere groep inwoners
Afbeelding
Ingezonden 8 dec, 11:20 Pleeggezinnen gezocht in regio Eindhoven
Afbeelding
Algemeen 8 dec, 11:11 Met het Sons Kamerkoor ‘Op weg naar Kerst