Logo Records Discs & Vocals
Logo Records Discs & Vocals

Het kan niet anders dan dat dit muzikale initiatief een vervolg gaat krijgen

Algemeen

Son en Breugel - Het spontaan ontstane initiatief ‘Records, Discs & Vocals’ was afgelopen zondag een groot succes. In de kapel van La Sonnerie gingen de bezoekers weer even terug naar de jaren ‘60,’70,’80 en ‘90. Voor de aanwezigen één en al herkenning. Er werd meegezongen. En gedanst. 

Redactie: Ineke van Uden
Foto: Wil Feijen

Aris en Dorien Weel waren bij de Nieuwjaarsborrel van Lazy Sonny Afternoon waar Dorien aan Hans Leyten vroeg of hij nog altijd de elpee van Janis Joplin had. De elpee die ze hem ooit had gegeven. Het antwoord was duidelijk. Niet alleen die elpee had hij nog, maar de hele zolder lag vol met elpees en cd’s waarbij hij zei dat hij graag dat ‘ouderwetse vinyl’ wel weer een keertje wilde laten horen. 

Dorpsgenoten kennen Hans nog wel als vroegere dj van de toenmalige plaatselijke café-discotheek ‘White Sun’. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Ter plekke werd een datum geprikt en 12 maart stond Henk plaatjes te draaien en zong Aris evergreens. Aris en Dorien hadden als insteek voor deze middag: “Het moet een leuke middag worden. Voor iedereen toegankelijk. Waarbij mensen mee mogen zingen. En dansen. We hopen op een ongedwongen sfeer.” 

Nou, de aanwezige bezoeker kan beamen dat die insteek zeker behaald is. En meer dan dat. Want als verrassing werd goede vriend Jos Verstraten, waar Aris Weel vroeger in meerdere bandjes mee had gespeeld, opgetrommeld en speelden ze samen gitaar en zong Aris ‘To love somebody’ van The Beegees, ‘Let it be’ van The Beatles en ‘Leaving on a jetplane’ van John Denver. 

Tussendoor werd muziek gedraaid van Tina Turner, Simple Minds en ga nog maar even door. Waarbij je soms even moeite moest doen om de muziek te horen. Want de plaatjes werden gedraaid op de ouderwetse manier. Met twee kleine boxen. Het had zo zijn charme. De hele middag had zo zijn charme. Het kan niet anders dan dat Records, Discs & Vocals een vervolg gaat krijgen. En zo is er weer een mooi nieuw initiatief in Son en Breugel ontstaan.

Aris Weel (links) en Jos Verstraten tijdens ‘Records, Discs & Vocals’
Aris Weel (links) en Jos Verstraten tijdens ‘Records, Discs & Vocals’