Afbeelding
Foto: ingezonden

Urbanteam DéDé Dance promoveert naar hoogste categorie danswedstrijd

Algemeen

Op zondag 5 februari jl. sleepten de 5 Démoteams van DéDé Dance 5 maal een prijs binnen tijdens de danswedstrijd ‘Shell We Dance Event’ in theater De Schalm in Veldhoven! Tijdens deze danswedstrijd deden zo’n 100 dansgroepen mee, die het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury werden alle groepen beoordeeld op o.a. choreografie, techniek en presentatie. In deze teams dansten onder anderen Nova Meesters, Olivia Linders, Lisa den Tuinder, Amy den Tuinder, Inge den Tuinder, Julianna Podgórska, Aniek van Rijswijk, Milou van Dura, Guusje Peeters en Zoë Peeters, allen uit Son en Breugel. 

Bij deze wedstrijd deden er 4 teams van DéDé Dance mee in de categorie Freestyle. Zij wisten alle vier als beste van hun leeftijdscategorie te eindigen. Een bijzondere prestatie dus! Daarnaast deed er voor het 2e jaar een team mee in de categorie Hiphop/Streetdance. Zij bleken in hun categorie bovengemiddeld, en daarmee promoveerde het team D-Revolution naar het hoogste niveau binnen de Shell We Dance-competitie. Hierin dansten ook de Sonse Aniek van Rijswijk en Amy den Tuinder. 

Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de 5 Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hieraan mee en uiteindelijk bleven er 5 groepen in verschillende leeftijdscategorieën over. De leerlingen komen allemaal uit de verschillende locaties van DéDé Dance en trainen vanaf vorig jaar september wekelijks samen tijdens de speciale Démoteam-trainingen. Er is zelfs een trainingsweekend geweest om het hoogst haalbare eruit te krijgen.

Wil je meer info over DéDé Dance of de Démoteams? Kijk dan op www.dededance.nl of bel met het hoofdkantoor in Veldhoven: 040-2544052.