Zondag 4 juni waterdag
Zondag 4 juni waterdag Foto: WWW.BEELDVELD.NL, Waterschap De Dommel, rechtenvrij te gebruiken onder vermelding fotograaf

Kom, doe en beleef op Zondag Waterdag 4 juni

Algemeen

Son en Breugel/Eindhoven - Op zondag 4 juni 2023 van 10:00 tot 16:00 uur organiseert Waterschap De Dommel haar jaarlijkse open dag: Zondag Waterdag. Kom naar deze leuke en leerzame dag vol met activiteiten op de rioolwaterzuivering in Eindhoven. Er is genoeg te doen: maak een rondje langs de verschillende zuiveringsstappen op de rioolwaterzuivering, stap in ons bootje voor een tocht over de Dommel, bekijk de theatervoorstelling van de Klimaatjes over ‘Plasticsoep’ of knutsel waterdieren met de Afvaljuf.

Volg de weg van het water
Maak een rondje over het terrein van de rioolwaterzuivering en zie hoe het vuile rioolwater stap voor stap weer schoon water wordt. Een knap staaltje techniek: dagelijks zuiveren wij miljoenen liters per dag. Bij de verschillende zuiveringsstappen staan medewerkers van Waterschap De Dommel om uitleg te geven over het zuiveringsproces.

Bootje varen
Onze bootjes liggen klaar voor een mooi tochtje over de Dommel. Kijk goed om je heen, misschien kun jij de beversporen langs de kant ontdekken. Heb jij wel eens in de maaiboot gezeten? Of in een grote tractor? Op Zondag Waterdag mag je het materieel waarmee wij de beken onderhouden van dichtbij bekijken.

Fun voor kinderen
Met de Afvaljuf kunnen kinderen hun eigen waterdier knutselen van afval. Ook is er een theatervoorstelling van de Klimaatjes over ‘Plasticsoep’ van ongeveer een uur die past bij kinderen van 4 tot 8 jaar, maar leuk is voor het hele gezin.

Gratis toegang en kom op de fiets!
Zondag Waterdag is gratis toegankelijk en vindt plaats aan de Van Oldenbarneveltlaan 1 in Eindhoven. Kom op de fiets! Is de fiets echt geen optie? Parkeer dan de auto op de parkeerplaats van Sportpark de Hondsheuvels. Vanaf hier is het 10 à 15 min. lopen naar de rioolwaterzuivering. Ook kun je vanaf deze locatie met een transfer naar de rioolwaterzuivering worden gebracht. Kijk voor meer informatie op www.zondagwaterdag.nl . Kom, doe en beleef deze open dag voor jong en oud!

Parallel Wijnen
Evenement 8 uur geleden Parallel Wijnen verkoopt laatste restanten
Afbeelding
Ingezonden 9 uur geleden Fatbikes niet welkom bij VVN Verkeersexamen
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 23 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen gisteren SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden gisteren Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen