Leden van het Brabant Jeugd Project Orkest  in het Dommelhuis Son en Breugel
Leden van het Brabant Jeugd Project Orkest in het Dommelhuis Son en Breugel Foto: Kees Staps

Jeugdharmonie PHEV schittert op podia in de regio

Algemeen

Son en Breugel - Met diverse jaarlijkse optredens laat onze dorpsharmonie Harmonie Pro Honore et Virtute zien dat het een geweldige club is. Zeker ook voor onze jeugd, die in liefst drie orkesten kan optreden.
Lid zijn van PHEV biedt echter nog meer mogelijkheden om je muziekhobby uit te voeren. Dit beleven we op 3 en 4 juni in theaters in Eindhoven en Tilburg als Sonse talenten in het Brabant Jeugd Project Orkest (BJPO) het verhaal van De Kindertemmer tot leven brengen. Liefst tien muzikanten doen mee die afkomstig zijn uit Pro Honore et Virtute.

Gastredacteur: Hans Waals

Het BJPO, opgericht in 2018, bestaat uit talentvolle muzikanten van 13 tot 26 jaar uit heel Noord-Brabant en staat onder leiding van Johan Smeulders. Het doel van dit projectorkest is het inspireren van de muzikanten, ze te verbinden en ze enthousiast te maken voor blaasmuziek. Tijdens de projecten worden ze uitgedaagd om hun talenten te ontplooien.
Jaarlijks organiseert het BJPO twee projecten. Afgelopen jaar was dat een deelname aan het Wereld Muziek Concours: Young Generation en komend weekend spelen ze de muzikale vertelling De Kindertemmer.

Over De Kindertemmer
In dit avontuurlijke familieconcert vertelt Jacques Vriens het verhaal over twee ontembare kinderen die spannende avonturen beleven. Quinten en Annabel zijn twee erg vervelende kinderen, die als ze hun zin niet krijgen meteen gaan rellen. Hun wanhopige ouders doen er alles aan om de kinderen nóg meer te verwennen met uitstapjes naar pretparken en zwemparadijzen, maar het gaat van kwaad tot erger. Ten einde raad schakelen de ouders de hulp in van de kindertemmer. Zal het helpen om broer en zus weer in het gareel te krijgen?

Jacques Vriens vertelt het verhaal met veel humor en zoekt de interactie op met het orkest en de zaal. Hij is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Daarnaast is hij actief in het theater als acteur en regisseur. Jacques verheugt zich op de samenwerking met het BJPO, waarbij zijn passie voor harmoniemuziek en verhalen vertellen samenkomen.

Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar en een geweldige ervaring voor iedere leeftijd.

Het BJPO voert De Kindertemmer twee keer uit:
3 juni om 14:30 uur in Muziekgebouw Eindhoven
4 juni om 14:30 uur in de concertzaal van de Tilburgse schouwburg.
Tickets zijn te koop via: www.bjpo.nl/projecten

Meer weten over het BJPO? Volg @hetBJPO op Instagram en Facebook en neem een kijkje op www.bjpo.nl.