Afbeelding

De Blauwe Kei is op zoek naar enthousiaste dansgroepen voor FestiDans

Cultuur

Theater De Blauwe Kei organiseert dit jaar voor de vierde keer FestiDans, een activiteit voor dansliefhebbers die bestaat uit verschillende onderdelen waarbij de ontwikkeling van dansers centraal staat.

Het theater heeft reeds een aantal dansscholen die al jaren aan de activiteit deelneemt, maar wil ook nieuwe dansscholen de kans geven om zich aan te melden.
FestiDans is een leerzame, maar vooral leuke activiteit die bestaat uit een startbijeenkomst voor de docenten, een dagvullende masterclass met diverse workshops voor de leerlingen én docenten, een bezoek aan een professionele dansvoorstelling (Zwanenmeer) en een spectaculaire show waarin alle deelnemers van FestiDans een dans opvoeren. De show wordt in een 'So You Think' jasje gegoten: er is een vakkundige jury, er zijn gastoptredens en er is een presentator (afgelopen jaren Juvat Westendorp, bekend van SYTYCD en GTST).

Dansgroepen die willen deelnemen aan FestiDans mogen uit maximaal vijftien dansers bestaan (10 t/m 20 jaar) en dienen begeleid te worden door een dansdocent van een dansschool. Deelname aan FestiDans kost € 10 per danser.

Dansscholen of –groepen die enthousiast zijn geworden door het lezen van dit artikel en deel willen nemen aan FestiDans of meer informatie willen kunnen contact opnemen met Peggy van Hout of Jitka van der Bolt via telefoonnummer (0413) 34 25 55.