Sonore in 1993
Sonore in 1993

Het Seniorenorkest Sonore bestaat 25 jaar op 1 september 2016

Cultuur

Het seniorenorkest Sonore is opgericht op 1 september 1991 en Harrie Scheutjens is van af het begin de dirigent. Dit jaar bestaat het orkest dus 25 jaar.

Met veel enthousiasme werd een eerste optreden verzorgd op het 25 jarig bruiloftsfeest van een van de muzikanten in Aarle-Rixtel 
Daar Harrie jarenlang muziekleerlingen opleidden had hij genoeg ervaring om toch in betrekkelijk korte tijd van deze onervaren groep een leuk seniorenorkest te maken en werden optredens alom gewaardeerd.
In aantal groeide het orkest al snel uit tot een gezelschap van circa 25 leden waarbij een gevarieerd en evenwichtige bezetting in instrumenten ontstond waardoor de sound erg aangenaam in de oren klinkt. Door inzet en repertoirekeuze wordt op goed niveau muziek gemaakt waarbij het genre erg wisselt. Door het brede repertoire en de evenwichtige bezetting is Sonore in staat om het eenieder naar de zin te maken.
In de gemeente Son en Breugel toont het orkest een duidelijk gezicht en het culturele leven.
Op het ogenblik bestaat het orkest uit:
Dirigent
5 klarinetten    3 alt saxofoons    3 tenor saxofoons
4 trompetten    1 slagwerker    3 tuba's
1 percussie    3 schuiftrombones         1 bas
    
Het seniorenorkest heeft inmiddels in de regio een grote bekendheid gekregen en verzorgt optredens in verzorgingstehuizen, doet mee aan festivals, was het huisorkest op de Gagelhofdag van het Rode Kruis en gaf concerten in de regio zoals het in het Vestzaktheater, de van Doornekiosk in Eindhoven, seniorenExpo in Veldhoven, in Beek en Donk en Carat in Helmond. Sonore trad op in de piste van circus Renz en maakte 2 geslaagde concertreizen naar Spanje en Tsjechië. Bij het 20jarig bestaan in 2011 heeft het orkest een reis gemaakt naar Manderscheid in de Eiffel in Duitsland. Daar werd met de plaatselijke harmonie een concert gegeven.

In het Vestzaktheater werd iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur gerepeteerd en Harrie is nog steeds de dirigent.
Vanaf 1 september wordt er gerepeteerd in café de Zwaan in Son.

Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum gaat het hele orkest met aanhang een gezellige bustocht maken en wordt er in oktober een feestavond georganiseerd.